HJK:n japanilaistähdellä hurja tilipussi – kaikkien aikojen kallein Veikkausliigassa?

HJK:n Atomu Tanaka tienasi yli 170 000 euron verotettavat ansiotulot vuonna 2015.

Verotiedot
HJK:n Atomu Tanaka juhlii maalia.
HJK:n Atomu Tanaka tienasi vuonna 2015 hurjat ansiotulot Veikkausliigan mittapuulla.Tomi Hänninen

Veikkausliigaseura HJK:hon kaudeksi 2015 siirtynyt japanilaistähti Atomu "Atom" Tanaka keräsi viime vuonna hurjat tienestit, sillä taitava keskikenttäpelaaja sai verotettavia ansiotuloja 171 795 euroa.

Summasta hän maksoi Suomeen veroja 77 009 euroa. Tanaka liittyi HJK:n mukaan helmikuun puolivälissä 2015, joten ansiotulot saattavat sisältää muitakin lähteitä kuin HJK:n maksaman palkan.

Mikäli Tanakan ansiotulot ovat kokonaisuudessaan HJK:n maksamaa palkkaa, on mies tiettävästi kaikkien aikojen kallein Veikkausliiga-pelaaja.

Entistä hurjemmaksi luku muuttuu, kun muistetaan, että Veikkausliigassa pelaajien keskiansio oli esimerkiksi vuonna 2011 vain noin 20 000 euroa (Jalkapallon pelaajayhdistyksen palkkatutkimus).

Tanaka jatkoi HJK:ssa päättyneellä kaudella ja pelaa seurassa myös vuonna 2017. Hän kuuluu Klubin tärkeimpiin pelaajiin, kuten huipputuloilla kuuluukin.

Vertailun vuoksi HJK:n keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller sai 101 169 euron ansiotulot vuonna 2015. Joukkueen kapteeni Sebastian Sorsa sai puolestaan tyytyä 50 548 euron verottettavaan tuloon.

Ammattiurheilijat voivat rahastoida palkastaan 50 prosenttia tai enintään 100 000 euroa, joten pelaajien todelliset tulot voivat olla vieläkin korkeammat.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat