Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Kumpareet
  • Kumpareet
  • Elävä arkisto esittää

Kaikkien aikojen urheilutarina? 108 vuotta kestänyt putki ilman mestaruutta päättyi vihdoin

71 vuotta sitten suuttunut vuohenomistaja kirosi Chicago Cubsin, joka nousi nyt baseballin MLB:n mestariksi voitolla Cleveland Indiansista.

baseball
Chicago Cubs mestaruus
Nyt on hyvä fiilis.EPA

Chicago Cubs on voittanut baseballin ammattilaissarja MLB:n mestaruuden kaatamalla Cleveland Indiansin ratkaisevassa seitsemännessä finaalissa lukemin 8-7. Mestaruus on Cubsille ensimmäinen peräti 108 vuoteen, sillä se voitti edellisen kerran vuonna 1908.

Kyseessä oli urheilun pohjoisamerikkalaisten ammattilaissarjojen historian pisin putki ilman mestaruutta. Edellisen kerran kun Cubs voitti, ensimmäinen auto oli juuri keksitty ja radio alkoi hiljalleen vallata alaa. Televisiosta ei ollut kukaan edes kuullut.

Mestaruus tuli tavalla, josta puhutaan vielä 2080-luvullakin. Indians johti ottelusarjaa jo 3-1, kun alkoi Cubsin nousu. Ratkaisevassa seitsemännessä finaalissa Cubs karkasi viidennessä vuoroparissa jo 5-1-johtoon, mutta ratkaisu haettiin jatkovuoroista Indiansin noustua tasoihin 6-6-tilanteeseen.

Ottelun loppuhetkillä peli keskeytettiin hetkeksi aikaa sateen takia. Ratkaisuhetkellä kello oli Clevelandissa jo yli puolenyön, mutta se ei varmasti paikalle matkustaneita chicagolaisia haitannut.

Ja jotta Hollywood-elokuvan ainekset olisivat täydelliset, löytyy Cubsin historiasta erikoinen kirous. Vuonna 1945 Billy Goat Tavernin omistajaa William Sianisia pyydettiin poistumaan Cubsin kotistadionilta hänen haisevan lemmikkivuohensa takia. Sianiksen sanotaan lähettäneen sähkeellä Cubs-omistajalle ”kirouksen”, ettei Cubs voita enää koskaan.

Cubs hävisi tuona keväänä MLB:n finaaleissa Detroit Tigersille, eikä sen jälkeen päässyt 71 vuoteen finaaleihin. Nyt fanit voivat kuitenkin unohtaa tuskansa.

Indians-faneja sen sijaan saattaa harmittaa, sillä joukkue voitti edellisen kerran mestaruuden vuonna 1948. Indians pitää nyt hallussaan pisintä putkea ilman mestaruutta 68 vuodellaan. Myös NFL-joukkue Arizona Cardinals on odottanut mestaruutta 68 vuotta.

NBA-joukkue Sacramento Kingsin kuiva kausi on kestänyt 65 vuotta. NHL:ssä Toronto Maple Leafs on odottanut mestaruusparaatia 48 vuotta.

Suomessa ainakin jääkiekon SM-liigassa pelaava Lukko voidaan laskea edellä mainittujen joukkoon fanien tuskaa mitatessa. Raumalaisseura voitti edellisen mestaruuden vuonna 1963 eli 53 vuotta sitten.

klo 9:12 korjaus: Pisin käynnissä oleva putki on Indiansilla, ei Kingsillä. klo 10:41: Lisätty maininta Cardinalsin 68 vuoden odotuksesta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat