1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)

Kärpät on aikataulusta jäljessä – Suikkanen luo katseen sairastuvalle

Uudistuneen Kärppälauman alkukausi on ollut vähintäänkin vaisu. Valmentaja Kai Suikkanen on kärvistellyt joukkueen sairaslomalistan kanssa.

Kai Suikkanen luottaa Kärppien pitkäjänteiseen tekemiseen. Kuva: Tomi Hänninen

Oulun Kärpät on käyttänyt maajoukkuetauon tiiviiseen harjoitteluun. Uusimmat vahvistukset, Niklas Hagman ja vastikään joukkueeseen liittynyt tsekki Jiří Tlustý nousevat vielä ratkaisevaan osaan Kärppien menestymisessä.

Kärpät on kärsinyt loukkaantumisista koko alkukauden. Tälläkin hetkellä 10 pelaajaa on pois harjoitusringistä. Hyökkääjäpula näkyy pelaamisessa. Pari aivotärähdystä, käden murtuminen, olkapäävamma ja välilevyn pullistuma - siinäpä listaa kerrakseen.

Onneksi meillä on konkarit kuten Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä.

Kai Suikkanen

– Hyökkääjien sairastuminen on todella vaikeuttanut joukkueen pelaamista. Kun tiistaina ei tiedetä, kuka torstaina pelaa, niin turhan vaikeaa tämä on. Miehiä tulee ja menee ja tippuu kokoonpanosta ja sitten joudutaan turvautumaan junioreihin, jotka eivät kelpaa oikeastaan edes Mestikseen, tuskailee Suikkanen.

Joukkuetta ovat kantaneet muutamat pelaajat. Kuormitus heillä on ollut kovaa.

– Onneksi meillä on konkarit kuten Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä. Ilman heitä olisimme vielä huonommalla hapella, kertoo Suikkanen.

Pelitapa ei ole vielä sellainen kuin on tavoiteltu

Kärppien hyökkääjien loukkaantumistilanne on vaikuttanut pelitapaan. Keskialueen puolustaminen on noussut tärkeimmäksi ja hyökkääminen on jäänyt lapsipuolen asemaan.

Kun mennään ikään kuin jalka amputoituna hyökkäyspäässä, niin puolustaminen on noussut suurempaan osaan.

Kai Suikkanen

– Jokainen peli lähdetään voittamaan. Kun mennään ikään kuin jalka amputoituna hyökkäyspäässä, niin puolustaminen on noussut suurempaan osaan.

– Keskialueen trap on puolustamista. Peli ei ole sellaista kuin alun perin suunniteltiin, mutta meidän on pakko pelata tällaista peliä, jotta saadaan pisteitä, tai edes piste, myöntää Suikkanen.

Pelitapa on vaikuttanut sarjatilanteeseen. Kärpillä on 20 pistettä 16 ottelusta.

– Jos oltaisiin suunnitellussa aikataulussa play-off-pelejä ajatellen, olisi pisteitä 1,6 per peli. Hiukan ollaan tästä aikataulusta jäljessä, laskeskelee Kai Suikkanen.

Hyökkäysvahvistukset tärkeässä osassa

NHL-taustaiset Niklas Hagman ja Jiří Tlustý ovat liittyneet Kärppäpaitaan viimeisimpinä vahvistuksena.

Päävalmentaja Suikkanen odottaa pelaajilta paljon.

Täältä tullaan, kunhan saadaan ukot takaisin sairastuvalta.

Kai Suikkanen

– Ratkaisupelaajiksi heidät on otettu. Täytyy muistaa, että pelikokemusta ei ole kummallakaan usemman kuukauden ajalta. Kunhan saadaan muutama peli alle, niin johan alkaa tapahtua. Hagman on jo väläyttänyt parilla maalilla, muistuttaa Suikkanen.

Suikkanen luottaa siihen, että kun Kärpät saa kaikki pelaajat kokoonpanoon, alkaa voittoja tulla entiseen malliin.

– Minä luotan siihen kuin vuoreen. Täältä tullaan, kunhan saadaan ukot takaisin sairastuvalta, päättää Suikkanen.