Suora

  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Kummola: "Kommentoin puheenjohtaja-asiaa huomenna"

Olympiakomitean ehdollepanotoimikunnan puheenjohtaja Kalervo Kummola ei vahvista Timo Ritakallion ehdokkuutta puheenjohtaksi.

urheilu
Kalervo Kummola.
Tomi Hänninen

Yle Urheilun tietojen mukaan Olympiakomitean ehdollepanotoimikunta julkaisee huomenna ehdokkaat uuden Olympiakomitean hallituksen puheenjohtajaksi ja hallituksen jäseniksi. Eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio on vahvoilla johtopestiin.

- Siellä on pyöritelty 4-5 nimeä. En nyt tässä vaiheessa keskustele asiasta enempää ja kommentoin huomenna, pyörittelee ehdollepanotoimikunnan puheenjohtaja Kalervo Kummola.

Kummolan ja Tuija Braxin johtaja ehdollepanotoimikunta on kerännyt lajiliitoilta ehdotuksia, mutta myös itse kartoittanut potentiaalisia nimiä. Jäsenistö eli lajiliitot päättävät ehdokkaista 26.11.2016 syyskokouksessa, jossa jäsenet voivat esittää vastaehdokkaita.

Lajiliitoilta Ritakallion nimi ei tiettävästi ole peliin noussut.

Yle Urheilun soittokierroksella osa lajiliittojen pomoista kieltäytyi kommentoimasta aihetta vedoten siihen, ettei heillä ollut tietoa ehdokkaista.

- Hän on arvostettu ja hyvän työuran tehnyt. Ensimmäinen ajatus on se, että hän olisi varmasti sopiva tehtävään. Minä en ole ollut keskusteluissa mukana puheenjohtajaan liittyen. Järjestelmän demokraattisuudesta on vaikea sanoa, toimikunta on varmasti punninnut asiaa laaja-alaisesti, kommentoi Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat