Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Yllätysehdokas on Jukolan viestiä juokseva suunnistusmies: "Hänellä on jalat maassa"

Suunnistusliiton toiminnanjohtaja Mika Ilomäki kuvailee Timo Ritakalliota taitavaksi yritysjohtajaksi.

urheilu
Lappee-Jukola Jukolan viesti alku
Tomi Hänninen

Suunnistusliiton toiminnanjohtaja Mika Ilomäen mukaan Timo Ritakalliosta tulisi hyvä puheenjohtaja uudelle Olympiakomitealle. Eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Ritakallio on toiminut liiton puheenjohtajana viime vuodesta saakka.

- Hän on äärimmäisen moniulotteinen osaaja, hyvin positiivinen, aktiivinen ja ulospäin suuntautunut. Suunnistus on lajina puhdas ja raikas ja juuri tällaisia arvoja Timokin on esittänyt kentällä, Ilomäki avaa.

Ritakallio oli ollut monelle suoranainen yllätysnimi, sillä miehellä ei ole urheilujohtajan taustaa. Syyskuussa tohtoriksi väitellyt Ritakallio on luonut uraa yritysmaailmassa. Hän toiminut aiemmin Pohjola-pankin ja Osuuspankkien keskuspankin varatoimitusjohtajana ja istuu teknologiayhtiö Outotecin hallituksessa.

- Jos hänet valittaisiin tehtävään, niin hänestä saa hyvin asiantuntevan puheenjohtajan, joka pystyy yhdistämään kaksi organisaatiota. Samalla näkisin tämän erittäin positiivisena asiana suomalaiselle suunnistukselle. Suunnistus ei ole kuitenkaan olympialaji.

Ilomäen mukaan Jukolan viestin vuosittain juoksevalla Ritakalliolla on jalat maassa.

- Mitä Timoa itse tunnen, niin kyllä hänellä on joka viikonloppu kumisaappaat jalassa kurassa, mudassa, metsässä ja suolla. Hänellä on jalat maassa, Ilomäki päättää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat