Filppula hakee yhä puuttuvaa "steppiä" - Leijonien pelitapa oma haasteensa

Ilari Filppula, 34, edustaa kokemusta Leijonien EHT-joukkueessa.

urheilu
Ilari Filppula EHT-turnauksessa 3.11.2016.
Ilari Filppula EHT-turnauksessaTomi Hänninen

Ilari Filppula debytoi liki 30-vuotiaana Leijonissa, mutta on ollut ensivisiittinsä jälkeen - viiden viimeisen vuoden ajan - vakiopelaaja Suomen valmennusjohdolle, kun Euroopan tasolta on etsitty MM-kisaehdokkaita keskushyökkääjäosastolle.

- Vielä olisi yksi "steppi" (MM-kisoihin pääsy) otettava ja sitä yritetään kovasti.

Filppulalla on kokemusta eri Suomen valmennusjohdoista. Minkälaisen kuvan hän on saanut nykyisestä vastuuluotsi Lauri Marjamäestä?

- Jokaisella valmentajalla on vähän eri pelisysteeminsä. "Late" on tosi osaava kaveri, osaa luoda hyvää tunnelmaa ja on tarpeeksi rento. Minä olen tykännyt.

Malmön SHL-joukkueessa Filppula on pelannut alkukaudesta 14 ottelua ja koonnut niissä pisteet 6+7=13/+5. Redhawks on neljäntenä maajoukkuetauolla.

Filppula on tyytyväinen paitsi SHL:n tasoon ja sarjaan, niin myös Malmön pelitapaan, joka näyttää sopivan hyvin suomalaiselle kiekkotaiturille.

- Peliä on helppo rakentaa, kun saa kiekkoa eri paikkoihin. Ruotsissa pelataan tietyllä tapaa nopeampaa jääkiekkoa kuin esimerkiksi Suomessa ja pyritään kääntämään peliä - jos ei nopeammin - niin ainakin eri lailla.

- Täällä homma on enemmän kaistoilla olemista, kun taas Ruotsissa vaihdetaan enemmän paikkoja ja pyritään pitämään isoja vauhteja yllä. Täällä on tarkoitus olla heti mukana tarjonnassa ja omilla paikoilla koko ajan. On tässä vähän aina muuttamista, myöntää pelinrakentaja.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat