Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Nutivaara teki ensimmäisen NHL-pisteensä murskavoitossa: "Todella erikoinen peli"

Columbus Blue Jackets murskasi vain yhden ottelun kaudella hävinneen Montrealin tylysti 10-0.

urheilu
Markus Nutivaara David Savard
Markus Nutivaara ja Davis Savard.AOP

*VANCOUVER. *Columbuksen suomalaispuolustaja Markus Nutivaara, 22, muistaa perjantain Montreal-ottelun pitkään. Nutivaara teki uransa ensimmäisen pisteen NHL:ssä ja Blue Jackets murskasi vain yhden tappion koko kaudessa kärsineen Canadiensin 10-0. Katso ottelun kaikki maalit tästä.

Montreal on hävinnyt 0-10 vain kolme kertaa aiemmin koko seurahistoriassaan. Perjantaina Montrealista ei olisi ollut vastusta edes kotimaiselle liigajoukkueelle.

- Alussa pomppi paikoista sisään ja sen jälkeen saimme aikamoisen rallin päälle. Tuntui, että nyt meitä ei pysäytä mikään, Nutivaara kertasi Yle Urheilulle.

- En muista toista vastaavaa ottelua omalta uralta. Oli kyllä todella erikoinen peli, hän jatkoi.

Nutivaara oli itsekin laittamassa mainitsemaansa rallia päälle. Suomalaispuolustajan NHL-uran ensimmäinen tehopiste syntyi, kun puolustaja piti kiekon hienosti hyökkäysalueella ja toimitti sen ränniin. David Savard heitti toiselta puolelta kaukaloa kiekon maalille, mistä se pomppi Montreal-puolustaja Jeff Petryn luistimista sisään.

Yhden unelman täyttyminen toi luonnollisesti hymyn nuorukaisen huulille.

- Taisi tuo maali tulla vähän tuurillakin. Tosi hyvältä se silti tuntui saada alta pois. Nautin pelaamisesta tosi paljon ja pisteet ovat siihen vain mukava bonus. Elän unelmaa joka pelissä, minkä saan, oululainen hymyili.

Toisen erän puolivälissä taululla komeilivat jo 5-0-lukemat, minkä jälkeen ottelu viimeistään lässähti. Kaikkien onneksi lopussa ei nähty rähinöitä suuntaan eikä toiseen. Columbus ei lopussa enää edes tuulettanut maalejaan, mikä oli osaltaan rauhoittamassa tunnelmaa myös vastustajan aitiossa.

- Se oli oikea tapa kunnioittaa vastustajaa. Ei siinä vaiheessa tarvitse enää alkaa tuuletella. Ei siinä silti voinut lepsuilla, on siellä niin vaarallisia jätkiä vastustajalla. Ajateltiin siinä myös (Sergei) Bobrovskin nollapeliä.

”Koko ajan parempaan suuntaan”

Nutivaara itse pelasi ottelussa lopulta kauden korkeimmat (15:54) minuutit. Suomalaistulokas on päässyt kauden edetessä yhä paremmin kiinni NHL-rytmiin, mikä on näkynyt myös valmennusjohdon luottamuksessa. Esimerkiksi, kun Ryan Murray palasi loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon, katsomoon lensi Dalton Prout, ei Nutivaara.

- Tuntuu, että jokaisessa pelissä on pystynyt parantamaan. Olen saanut itseluottamusta kiekolliseen palaamiseen ja sitäkin kautta asiat ovat menneet koko ajan parempaan suuntaan, Nutivaara totesi lopuksi.

Suurimmat voitot NHL:ssä 1982-2016 (nollapelillä)

Edmonton-Vancouver 13-0 (1985)
Detroit-Chicago 12-0 (1987)
Hartford-Edmonton 11-0 (1984)
Vancouver-Calgary 11-0 (1992)
Calgary-Ottawa 10-0 (1994)
Pittsburgh-Tampa Bay 10-0 (1995)
Calgary-Tampa Bay 10-0 (1996)
Columbus-Montreal 10-0 (2016)

Suosittelemme

Tuoreimmat