Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Käsipallomiehille kylmää kyytiä, tasoero oli selvä

Käsipallomiehet eivät kumarrelleet kuvia lauantaina Siuntiossa, mutta Espanja oli selvästi parempi.

käsipallo
Teemu Tamminen ja Nico Rönnberg pysäyttivät Itävallan Maximilian Hermannin EM-jatkokarsintojen avausottelussa.
(Arkistokuva)AOP

Suomen miesten käsipallomaajoukkue joutui lauantaina tunnustamaan Espanjan paremmakseen EM-jatkokarsinnoissa Siuntiossa. Maailmantähtiä vilisevä Espanja voitti Suomen luvuin 36-21 (17-12). Ennen taukoa Suomi taisteli pirteästi selkeää ennakkosuosikkia vastaan, mutta tauon jälkeen Suomi putosi Espanjan kyydistä.

Suomen EM-jatkokarsintaurakka alkoi keskiviikkona mainiosti, kun Itävalta kaatui 27-31, mutta lauantaina vastus oli jo paljon kovempi. Espanja oli Siuntion täpötäydessä uudessa hallissa kuskin paikalla alusta lähtien, mutta Suomi kuitenkin taisteli tasoerosta huolimatta ajoittain ryhdikkäästi.

Espanja juhli viime kaudella EM-hopeaa, mutta karsiutui lopulta Rion olympiaturnauksesta. Espanja on neljän joukkueen lohkon suurin suosikki. Kaksi parasta maata etenee suoraan 2018 EM-kisoihin Kroatiaan.

"Liian moni avain- tai runkopelaaja ei yltänyt lähellekään omaa tasoaan"

Päävalmentaja Kaj Kekki oli selvästi harmistunut pelin jälkeen.

– Pelillisesti taso oli selvästi huonompi kuin Itävaltaa vastaan. Suurin pettymys oli se, että liian moni avain- tai runkopelaaja ei yltänyt lähellekään omaa tasoaan. Siinä oli varmasti jännitystäkin ja sitten tuli turhautumista vielä mukaan, Kekki kertoi Käsipalloliiton nettisivuilla.

– Meillä oli ensimmäisellä jaksolla paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, mutta puolustuksessa olimme koko 60 minuuttia askeleen, kaksi jäljessä.

Suomen, Espanjan ja Itävallan lisäksi samassa jatkokarsintalohkossa pelaa myös Bosnia ja Hertsegovina. Karsinnat jatkuvat vuoden 2017 puolella toukokuussa ja kesäkuussa. Suomen karsintaurakka jatkuu seuraavaksi kotipelillä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan

Kaj Kekin luotsaaman Suomen varsinainen tavoite on edetä seuraavista EM-karsinnoista vuoden 2020 lopputurnaukseen. Silloin mukana on ensimmäisen kerran 24 maata.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat