Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Kontinen teki komeaa tennishistoriaa – valloitti Masters-turnauksen

Henri Kontinen ja John Peers ovat äityneet loppukaudesta todella kovaan vireeseen. Sunnuntaina pari juhli Masters-turnauksen voittoa Pariisissa.

tennis
John Peers ja Henri Kontinen.
John Peers (vas.) ja Henri Kontinen.AOP

Henri Kontinen ja John Peers voittivat sunnuntaina tenniksen Pariisin Masters-turnauksen nelinpelin finaalin. Kontisesta tuli näin ensimmäinen suomalainen, joka on juhlinut Masters-turnauksen voittoa.

Loppuottelussa suomalais-australialainen pari voitti ranskalaiset Pierre-Hugues Herbertin Nicolas Mahutin super-tiebreakin jälkeen luvuin 6-4, 3-6, (10-6). Finaalivastus oli pahin mahdollinen, sillä ranskalaispari oli rankattu turnauksessa kärkipaikalle.

Kontinen ja Peers pelasivat Pariisissa muutenkin erinomaisen turnauksen, kun pari kaatoi matkalla finaaliin muun muassa parit Marcelo Melo / Vasek Pospisil ja Bob Bryan / Mike Bryan. Suomalais-australialainen kaksikko ei kuulunut turnauksessa sijoitettujen parien joukkoon.

Kontinen ja Peers esiintyivät Masters-turnauksen finaalissa toisen kerran, sillä viime kuun puolivälissä duo ylsi Shanghain turnauksen loppuotteluun.

Kontisen ja Peersin kausi jatkuu vielä marraskuun puolivälissä Lontoossa pelattavassa ATP World Tourin finaalissa, mihin pääsee kahdeksan parasta nelinpeliparia. Kaksikko on voittanut tällä kaudella nyt voitetun Masters-turnauksen lisäksi kolme ATP-turnausta. ATP-turnausvoittoja Kontisella on vyöllään yhteensä 12.

Kesällä Kontisesta tuli ensimmäinen suomalainen Grand Slam -tittelin voittanut ammattilaispelaaja, kun hän valloitti Heather Watsonin kanssa perinteikkään turnauksen sekanelinpelin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat