Hyppää sisältöön

Itsevarmuutta uhkuva Laine kuittasi utelut eroista liiga-aikoihin: "Minulla on yhä pelikonsolini"

Loistavasti NHL-uransa aloittanut Patrik Laine on innoissaan, kun edessä on uran ensimmäinen ottelu legendaarisessa Madison Square Gardenissa.

NHL-tulokaskautensa loistavasti aloittanut Patrik Laine uhkuu hyvää pelivirettä. 12 ottelussa on syntynyt tehot 7+3, ja Winnipeg Jetsin 18-vuotias suomalainen jakaa koko liigan maalipörssin kakkossijaa.

- Totta kai on asioita, joita pitää tehdä paremmin, mutta olen nyt melko itsevarma jäällä. Pelaaminen tuntuu juuri nyt helpolta, ja hyvien ketjukaverien kanssa on helppo pelata, Laine sanoi seuransa Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Laineen ura Pohjois-Amerikassa on saanut siis lentävän lähdön, mutta koko kausi ei välttämättä ole samanlaista riemumarssia. Laine on kuitenkin varautunut mahdollisiin heikkoihin jaksoihin.

- Tämä on maailman paras liiga, joten koko ajan on pantava parastaan. Jos jostain syystä kiekon kanssa pelaaminen ei onnistu, on vain tehtävä jotain muuta, esimerkiksi taklaamista ja karvaamista.

Winnipeg jatkaa ruuhkaviikkojaan kohtaamalla New York Rangersin legendaarisessa Madison Square Gardenissa Manhattanilla. Laine ei ole aiemmin käynyt koko rakennuksessa.

- On hienoa päästä vihdoin pelaamaan siellä. Meillä on kova vastus, ja odotan peliä innolla.

"Pitää syödä ja nukkua hyvin"

Nuoren miehen hyppy SM-liigasta NHL:ään on iso, sillä pelitahti ja varsinkin matkustaminen ovat lisääntyneet hurjasti. Laine kuitenkin tietää keinot vireen ylläpitämiseen.

- Kaikki haluavat pelata paljon, ja on vain pidettävä huolta itsestään. Pitää syödä ja nukkua hyvin, se on tärkeintä.

Winnipegin parhaalta maalintekijältä kysyttiin myös, ovatko nuorukaisen rituaalit ennen pelejä muuttuneet sitten liiga-aikojen.

- Eivätpä ne paljoa ole muuttuneet, minulla on yhä pelikonsolini. Samanlaista se on kuin kotonakin, mutta täällä hallille pitää tulla aikaisemmin, Laine kuittasi.

Winnipegin ja NY Rangersin välinen ottelu alkaa kello 2.05 maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

.
.