Suora

  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • Jääkiekon U18 MM: CAN - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Kanada - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kontiselta hurja harppaus maailmanlistalla – nyt jo 10 parhaan joukossa!

Henri Kontisen urotyö Pariisissa näkyi myös tuoreella tenniksen maailmanlistalla.

tennis
John Peers (vas.) ja Henri Kontinen Kontinen tuulettavat Pariisin Mastersin voittoa.
John Peers (vas.) ja Henri Kontinen Kontinen tuulettavat Pariisin Mastersin voittoa. AOP

Henri Kontinen on noussut tuoreella tenniksen maailmanlistalla kymmenen parhaan joukkoon. Hän nousi maanantaina julkistetussa uudessa nelinpelin maailmanrankingissa sijalle 10.

Sunnuntaina historiallista Masters-voittoa Pariisissa yhdessä parinsa John Peersin kanssa juhlinut Kontinen nousi tuoreella listalla peräti 11 sijaa. Hän oli ennen Pariisin turnausta nelinpelaajien listalla sijalla 21.

Kontisesta tuli Pariisissa ensimmäinen suomalainen, joka on juhlinut tenniksen Masters-turnauksen voittoa. Nyt hän nousi myös ensimmäisenä suomalaisena koskaan 10 parhaan joukkoon tenniksen maailmanlistoilla.

Kontinen ja australialainen Peers pelaavat vielä marraskuun puolivälissä Lontoossa pelattavassa ATP World Tourin finaalissa, mihin pääsee kahdeksan kauden parasta nelinpeliparia.

Aiemmin tänä vuonna Kontisesta tuli ensimmäinen suomalainen Grand Slam -tittelin voittanut ammattilaispelaaja, kun hän voitti Heather Watsonin kanssa Wimbledonin sekanelinpelin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat