Englannin päävalmentaja hyväksyy Fifan uhmaamisen MM-karsinnoissa

Englannin päävalmentaja Gareth Southgaten mukaan muistounikkoja voidaan käyttää perjantain MM-karsintaottelussa, vaikka Fifa on uhannut siitä rangaistuksia.

urheilu
Gareth Southgate
Gareth SouthgateEPA

Englannin jalkapallomaajoukkueen väliaikaisen päävalmentajan Gareth Southgaten mukaan on sopivaa, että Englannin ja Skotlannin pelaajat käyttävät muistounikkoja käsivarsissaan perjantain MM-karsintaottelussa.

Perjantaina 11. marraskuuta tulee täyteen 98 vuotta siitä, kun tehtiin sopimus 1. maailmansodan päättymisestä. Muistounikoilla on perinteisesti kunnioitettu 1. maailmansodan uhreja.

– Se edustaa joukkuetta. Se on erittäin iso osa maamme historiaa ja perinteitä. Tämä edustaa sananvapauttamme tehdä tällaisia meille sopivia lausuntoja. Se omistetaan kaikille, jotka kuolivat kahdessa sodassa, Southgate kommentoi BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan sääntöjen mukaan joukkueet eivät saisi kuitenkaan pitää päällään poliittisia, kaupallisia tai uskonnollisia symboleita otteluissa.

Fifan pääsihteeri Fatma Samoura sanoikin BBC:lle viime viikolla, että mikä tahansa rangaistus voi seurata joukkueita unikkojen käyttämisestä. Englannin ja Skotlannin jalkapalloliitot ovat kuitenkin luvanneet uhmata Fifan kieltoa.

Britannian pääministeri Theresa May on aiemmin lytännyt Fifan kannan asiaan. Hänen mielestä se on täysin järkyttävä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat