Suora

  • Uinnin EM, alkuerät 6.12.
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil

Kaikki neljä suomalaisjoukkuetta ulos CHL:stä

HIFK kaatui tehottomuuteen, SaiPa ja JYP ratkaisuhetkien isoihin virheisiin jääkiekon CHL:n neljännesvälierien toisissa osissa. KalPakin putosi jatkosta hävittyään jatkoajalla.

urheilu
Lauri Taipalus
Lauri Taipalus. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Jääkiekon CHL:n neljännesvälierien toiset osat eivät menneet suomalaisittain putkeen, kun HIFK, SaiPa, JYP ja KalPa putosivat kaikki jatkosta.

Lauri Taipaluksen pieni herpaantuminen maksoi SaiPalle kovan hinnan, kun Växjö voitti jatkoajalla 4-2 ja eteni jatkoon yhteismaalein 6-5.

Tomi Leivo vei SaiPan vieraskentällä johtoon, mutta Växjö nousi toisen erän alussa rinnalle ja ohi. Olli Palola syötti tasoituksen ja laukoi itse johtomaalin. Leivo tasoitti pelin 2-2:een ja SaiPa piti tiukasti kiinni jatkopaikasta. Calle Rosen laukoi kuitenkin Växjön 3-2-johtoon Ville Leinon syötöstä päätöserässä ja edessä oli jatkoaika. Växjön Erik Josefsson pääsi jatkoajalla laukomaan läpiajosta ratkaisumaalin Taipaluksen kiekonmenetyksen jälkeen.

JYP ja SC Bern puolestaan pelasivat toisessa osassa Jyväskylässä tasan 3-3 ja Kari Jalosen valmentama Bern eteni jatkoon yhteismaalein 6-5. JYP kiri ottelussa kahdesti tasoihin. Antti Suomelan 3-3-osuma syntyi vain 22 sekuntia ennen päätössummeria, mutta avausosan 2-3-tappion takia se oli laiha lohtu. Andrew Ebbettin maali kismittää varmasti Jyväskylässä. Maalivahti Pekka Tuokkola menetti kiekon ja Bern-pelaaja pääsi laukomaan sen vapaasti tyhjiin.

- Otimme kolme jäähyä ja he pääsivät johtoon. Ensimmäisen erän jälkeen paransimme pelin edetessä. Vastassa oli hyvä joukkue ja pienestä oli kiinni tällä kertaa, JYPin Jani Tuppurainen kertasi ottelun jälkeen.

Helsingin IFK jäi ilman maaleja kotikentällä Linköpingiä vastaan ja putosi jatkosta yhteismaalein 1-2. Avausosa Ruotsissa päättyi 1-1 ja Linköping voitti Helsingissä 1-0 Garrett Roen avauserän maalilla.

- Kaksi ensimmäistä erää oli ihan hyvää peliä, kun tuli paikkoja. Kolmas erä oli vähän haastava ja olisimme tarvinneet paremman loppurytistyksen, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi.

Neljäntenä suomalaisjoukkueena CHL:n neljännesvälierissä oli KalPa, joka kamppaili tiukasti sveitsiläisen Fribourgin kanssa. Kaksikko pelasi avausottelun tasan 1-1 ja toinenkin osa oli varsinaisen peliajan jälkeen 2-2. Fribourgin Yannick Rathgeb kuitenkin ratkaisi heti jatkoajan alussa puolivälieräpaikan sveitsiläisille.

Viimeinen puolivälieräjoukkue selviää keskiviikkona, kun Zürich Lions ja HC Lugano kohtaavat.

klo 23:23: Päivitetty KalPan tappio.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat