Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Historiaa kirjoittanut Hatrick Laine

Winnipeg Jetsin 18-vuotias suomalaistulokas Patrik Laine ihastuttaa taalajäillä. Laineella onkin kaikki edellytykset superkauteen, kirjoittaa Yle Urheilun Joni Piirainen.

NHL
Patrik Laine kotiottelussa Bostonia vastaan.
AOP

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laineen tulokaskausi on ollut satumainen. Jo tähän mennessä Laine on kirjoittanut NHL:ssä monella tapaa historiaa.

Viime yön kierroksella Laineesta tuli ensimmäinen NHL-tulokas, joka on tehnyt kaksi hattutemppua 14 ensimmäisen NHL-ottelunsa aikana.

Samalla maalipörssin kärkipaikkaa pitävä Laine nousi vauhdilla ohi fantastisen uran Detroit Red Wingsissä tehneen Steve "The Captain" Yzermanin. Laine on nimittäin ensimmäinen alle 19-vuotias pelaaja, joka on tehnyt 14 ottelussa 11 maalia.

18-vuotias Laine on tehnyt kaukalossa käytännössä saman kuin Teemu Selänne kolme vuosikymmentä sitten. Vaikka vertailut ennen kauden alkua Selänteeseen tuntuivat paikoin liioitelluilta, on uusi suomalainen supertähti lunastanut nopeasti kaikki häneen kohdistuneet odotukset – jopa ne kaikkein villeimmätkin.

Tulokaskaudellaan Selänne teki tulokkaiden uuden maaliennätyksen viimeistelemällä peräti 76 maalia. Mainittakoon, että Laine on tällä hetkellä vastaavassa tahdissa kuin Selänne tulokaskaudellaan.

Viisitoista tehopistettä tähän asti viimeistellyt Laine on ansainnut poikkeuksellisen nopeasti myös muiden pelaajien kunnioituksen. Paljon kunnioituksesta kertovat varsin hyvin oman arvonsa tuntevan Washington Capitalsin Alexander Ovechkinin ylisanat suomalaisesta.

Laine on osoittanut nopeasti rautaisen ammattimaisen asenteensa myös kaukalon ulkopuolella. Laitahyökkääjä on tehnyt kovasti töitä kehittääkseen englannin kielen taitoaan, jota pidetään Pohjois-Amerikassa kaiken lähtökohtana.

Jotain nuorukaisen kylmäpäisyydestä ja itseluottamuksesta kertoo myös mennyt World Cup-turnaus, josta Laineelle jäi muun joukkueen tavoin karvas maku. Venäjällä MM-kisoissa loistanut, mutta World Cupissa valtavan suurennuslasin alla vaisusti pelannut Laine, ei antanut kovan arvostelun vaikuttaa ensimmäiseen NHL-kauteen. Kapea kaukalo ei kääntynytkään Laineen kohtaloksi.

Kaiken hyvän lisäksi myös ketjukaveri Mark Scheifelen ja Laineen kemia tuntuu vahvistuvan vaihto vaihdolta. Seuran päävalmentaja Paul Maurice on saanut käsiinsä todellisen timantin, joka kasvaa valtavien odotusten paineessa illasta toiseen paremmaksi pelaajaksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat