Päävalmentaja Kettunen: Salibandyn MM-kisoihin lähtee kovakuntoisempi joukkue kuin koskaan ennen

Latvian Riiassa pelattavan MM-turnauksen pelisysteemi vaatii kestävyyttä. Suomen maajoukkuevalmentajan Petri Kettusen mukaan se sopii Suomelle.

salibandy
Suomen päävalmentaja Petri Kettunen kentän laidalla.
Suomen päävalmentaja Petri Kettunen.AOP

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Suomen ohjelma salibandyn MM-kisoissa on seuraava: Kolme alkusarjan ottelua peräkkäisinä päivinä, perään kolme vapaapäivää ja sen jälkeen kolme mitalipeliä peräkkäisinä päivinä.

- Se on mielenkiintoista. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tällä ohjelmalla pelataan. Pitää vaan olla henkisesti ja fyysisesti valmis pelaamaan, salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen kertoo.

Suomi kohtaa alkulohkossa Viron, Saksan ja Sveitsin. Lohkon kaksi parasta etenevät suoraan puolivälieriin, mikä tuo kolme vapaapäivää. Kolmen ottelun putki vaatii kestävyyttä.

- Uskon, että tämä sopii meille hyvin. Meillä on fyysisesti paremmassa kunnossa oleva joukkue kuin mitä on ollut koskaan ennen.

Kohonen, 39, ansainnut paikkansa

Suomen joukkue Riian MM-kisoihin julkistettiin torstaina. Ryhmässä on seitsemän ensikertalaista, mutta myös Mika Kohosen, 39, kaltaisia konkareita.

Kymmenensiin MM-kisoihinsa matkaavan Kohosen valintaa joukkueeseen on myös kritisoitu. Epäilijöiden mukaan Kohosen pelinopeus ei enää riitä, ainakaan Ruotsin kaltaista huippumaata vastaan.

- Meillä on puolentoista vuoden tarkka seuranta ja tilastodata käytössä. Emme paljoa tunteile, vaan katsotaan faktoja ja tehdään ratkaisut sen perusteella, Kettunen sanoo.

Kohosen, Tero Tiitun, 34, ja Juha Kivilehdon, 34, kaltaiset konkarit ovat valmentajalle kullanarvoisia pelaajia.

- He tuovat joukkueeseen rauhallisuutta ja tietoa siitä, mitä voittaminen vaatii. Ei rupea tiukassakaan paikassa puntti tutisemaan, Kettunen kertoo.

Puolustuspeli kuntoon

Suomi hävisi viime viikonlopun MM-kenraalinsa Ruotsille 2–7. Kettusen mukaan yksittäisen ottelun tuloksesta ei kannata huolestua liikaa.

- Puolustuspelaamisen suhteen pitää tehdä töitä. Se on se kivijalka, jolla maailmanmestaruus voitetaan.

Seuraavan kerran MM-ryhmä kokoontuu marraskuun lopussa Teneriffan lämpöleirille hiomaan kuvioita. MM-kisat alkavat 3. joulukuuta.

- Hyvä, nöyrä ja nälkäinen joukkue on kasassa. Tavoitteena on voittaa maailmanmestaruus.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat