Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Suomen maalitykki MM-joukkueen ikärakenteesta: "Eihän siitä tulisi mitään, jos olisi pelkkiä räkänokkia"

Miko Kailialan kaltaiset nuoret pelaajat ovat suuressa roolissa joulukuun MM-kisoissa.

salibandy
Miko Kailiala vuoden 2014 MM-kisoissa
Miko Kailiala debytoi MM-tasolla kaksi vuotta sitten Ruotsissa.AOP

Torstaina julkistetun Suomen MM-joukkueen kärkirooleissa pelaa monta 1990-luvulla syntynyttä pelaajaa. Miko Kailialan, Peter Kotilaisen ja Eemeli Salinin kaltaiset nuoret tähdet kantavat suurinta tulosvastuuta joukkueessa joulukuun MM-kisoissa Latvian Riiassa.

Päävalmentaja Petri Kettunen valitsi MM-ryhmään seitsemän ensikertalaista, mutta myös kokeneet Mika Kohonen ja Tero Tiitu ovat yhä mukana. Sukupolvenvaihdos etenee Kettusen mukaan aikataulussa.

- Tämä on mennyt hyvään suuntaan ja sieltä tulee koko ajan huippuyksilöitä. Kotilaisen Peter on siitä hyvä esimerkki. Hän on ottanut selvän loikan ja pelaa MM-kisoissa isossa roolissa, Kettunen sanoo.

Happeessa pelaava Kotilainen, 22, matkaa joulukuussa ensimmäiseen MM-turnaukseensa. Kenraaliharjoituksessa Ruotsia vastaan Kotilainen pelasi ykkösketjussa Jani Kukkolan, 30, ja Miko Kailialan, 23, kanssa.

- Pojat menee kovaa maalia kohti, niin minä ehkä joudun olemaan se tasapainottava tekijä, neljät MM-kisat pelannut Kukkola sanoo.

Ryhmädynamiikka kunnossa

Kliseisesti sanottuna MM-ryhmä on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Joukkueen jäsenet vakuuttavat, että ryhmädynamiikka on kunnossa.

- Eihän siitä tulisi mitään, jos olisi pelkkiä räkänokkia. Jos olisi pelkästään vanhuksia, niin he kompastelisivat siellä kävelykeppeihinsä, Kailiala tiivistää.

Pelillisesti nuoret kantavat suurempaa vastuuta kuin konkarit. Harjoitusottelussa Ruotsia vastaan kahdessa ensimmäisessä hyökkäysketjussa pelasi viisi 1990-luvulla syntynyttä pelaajaa. Kohosen, 39, paikka oli kolmosvitjan keskellä.

Kailiala on yksi niistä pelaajista, joilta odotetaan MM-kisoissa paljon maaleja.

- En koe minkäänlaisia paineita. Tiedän, että kun paikka tulee, niin laitan pallon sisään.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat