1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mika Salo ja muu F1-tuomaristo päätti: Räikkönen ja Sainz eivät saa rangaistusta

Brasilian F1-kisaviikonlopun tuomaristo päätti, että perjantain toisten vapaiden harjoitusten tapahtumista ei tule seuraamuksia Ferrarin Kimi Räikköselle ja Toro Rosson Carlos Sainzille.

Kimi Räikkönen Kuva: AOP

Formula 1 -sarjan Brasilian kisaviikonlopun tuomaristo päätti, että Kimi Räikkönen ja Carlos Sainz eivät saa rangaistusta perjantain toisten vapaiden harjoitusten tapahtumista. Mukana on tuomaristossa myös Mika Salo.

Harjoituksissa Ferrarin Räikkönen ja Toro Rosson Sainz ajoivat toisten harjoitusten alkuvaiheessa erittäin lähellä toisiaan ja ohittavat myös toisensa. Tilanne kulminoitui siihen, että Räikkönen joutui kiertämään Sainzin vaarallisennäköisesti ennen menemistä varikkosuoralle.

Tuomaristo toteaa päätöksessään, että kumpikaan kuljettaja ei ajanut tilanteessa tarpeettoman hiljaa, epävakaasti tai potentiaalisen vaarallisesti.

Kuljettajien antamien selvitysten mukaan kumpikaan ei ymmärtänyt, mitä toinen oli tekemässä. Epäselvyyksien takia tilanteet menivät tiukille. Tuomaristo tulkitsi kuitenkin Räikkösen ja Sainzin ajamisen olleen tarpeeksi turvallista.