Mika Kallio ajaa MotoGP:n MM-sarjaa kuuden vuoden tauon jälkeen: vauhti löytymässä hiljalleen

KTM-tallin testikuljettajana työskennellyt Mika Kallio palasi Valenciassa tositoimiin pitkän tauon jälkeen. Suomalainen nappasi MotoGP:n osakilpailun aika-ajoissa 20. lähtöruudun.

Kuva: Jussi Jäkälä

Kuuden vuoden tauon jälkeen ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjaan palannut Mika Kallio urakoi lauantaina harjoitukset ja aika-ajot. Kallio kisaa Valencian osakilpailussa villillä kortilla.

Suomalainen on toiminut kuluneella kaudella KTM-tallin testikuljettaja.

Kallio haki harjoituksissa vielä vauhtiaan, mutta aika-ajoissa suunta oli jo parempi. Tuloksena 20. lähtöruutu sunnuntain kisaan.

– Kaikki tiimissämme omistajaa myöten olivat tosi tyytyväisiä tähän päivään. Lähtökohdat eilisen jäljiltä olivat todella hankalat. Olin joukon hännillä ja paljon jäljessä kärkeä, Kallio totesi.

Hänen mukaansa eiliseen ja aamun harjoituksiin verrattuna tulos aika-ajoissa oli erinomainen.

–  Saimme parannettua renkaiden pitoa säädöillä, ja se toi itselleni varmuutta ajamiseen. Sain sitten rutistettua aikaa alaspäin, kun tuntuma pyörään löytyi.

Kallio kertoi suhtautuneensa etukäteen aika-ajoihin maltillisesti. Tulos täytti odotukset.

– Huominen lähtöruutu on siitä hyvä, että pääsemme heti mittaamaan muita kuljettajia eikä tarvitse hännillä ajella. Viikonloppu ei tosiaan ole ollut niin helppo, kuin olisin ennakolta toivonut, joten tämä tyydyttää.

Lauantai oli Kalliolle ikimuistoinen monella tapaa. 34-vuotias kuski sai nimittäin juuri ennen aika-ajoja kuulla, että kotona odottaa terve tyttövauva. Tuore isä iloitsi hyvistä uutisista.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti kilpailua, ja keskittyminen on varmasti vielä helpompaa. Nyt on minun vuoroni hoitaa oma työni maaliin.

Valencian MotoGP-luokan osakilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 15.00 Suomen aikaa.

**Aika-ajot, MotoGP, Valencia **

1) Jorge Lorenzo (SPA) 1,29.401
2) Marc Marquez (SPA) +0.340
3) Valentino Rossi (ITA) +0.727
4) Maverick Vinales (SPA) +0.875
5) Andrea Dovizioso (ITA) +0.937

20) Mika Kallio (FIN) +1.548