1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. alppihiihto

Levin alppiässä taisteli loppuun asti – "Aika maksimi tuohon paikkaan"

Joonas Räsänen taisteli tosissaan paikasta toiselle kierrokselle Levin maailmancupissa. Seuraavaksi Räsänen tähtää Eurooppa-cupin menestykseen.

Joonas Räsänen Kuva: AOP

Kotirinteellään laskenut Joonas Räsänen oli varsin lähellä päästä toiselle kierrokselle Levin maailmancupin pujottelukisassa. Haave kariutui kuitenkin Black-rinteen jyrkän ensimmäisiin käännöksiin, jossa Levi Ski Clubin laskijalla oli suuria vaikeuksia.

Räsänen putosi tuloslistalla 36. sijalle ja jäi 30 parhaan joukkoon sijoittumisesta 0,19 sekuntia.

- Ihan ok. Hyvä suoritus siihen nähden, mitä se on ollut. Lasku on vasta pari päivää ollut sellaista, että on tuntunut, että on saumoja, Räsänen pohti Yle Urheilun haastattelussa.

- Luulen, että tuo oli aika maksimi tuohon paikkaan. Ehkä isoin posi tuossa on, että pystyin päästämään koko jyrkän. Oikeasti taistelin aivan loppuun asti. Oli hyvä Joonas Räsänen tänään.

Levin kisarinne on tunnettu siitä, että se pysyy yhtä hyvässä kunnossa niin alkupään kuin loppupään laskijoille. Tämän osoitti muun muassa Ruotsin Kristoffer Jakobsen, joka kiilasi Räsästä ennen numerolla 66 toiselle kierrokselle.

- Täällä on tosi hyvät saumat vetää, mutta sitten kun kulkee, niin sen voi tehdä missä vaan, Räsänen totesi.

Seuraavaksi Räsänen aikoo laskea Eurooppa-cupin osakilpailuissa, jossa hänen tarkoituksenaan on menestyä ja pienentää näin FIS-pisteitään. Tuolloin hänellä on mahdollisuus saada maailmancupiin pienempiä lähtönumeroita.

- Tässä ehtii nyt pari viikkoa treenata, sitten Eurooppa-cupeissa räjähtää, Räsänen lupasi.