1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. alppihiihto

Hirscherin ylivoima sai Palanderinkin hämmentymään: "Morjens! Repikää siitä"

Marcel Hirscher ei antanut korvakivun kellistää, vaan itävaltalainen laski ylivoimaiseen voittoon Levin maailmancupin pujottelussa.

Urheilujuttuja: HIrscher ylivoimainen Levillä
Urheilujuttuja: HIrscher ylivoimainen Levillä

Korvakivuista kärsinyt Marcel Hirscher ei vielä lauantaina ollut varma, pystyykö hän kisaamaan sunnuntaina, mutta aamulla kaikki oli kuitenkin kunnossa. Niin oli myös rinteessä, sillä itävaltalainen johti jo ensimmäisen kierroksen jälkeen selvällä erolla. Toisessa laskussaan Hirscherillä oli vaikeuksia, mutta tästä huolimatta hän tykitti ylivoimaiseen voittoon.

- Morjens! Repikää siitä: toisen laskun pohjat! Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander hehkutti Hirscherin toisen kierroksen nopeinta laskua.

Hirscher oli tyytyväinen laskuunsa, mutta myös siihen, että hänen joukkuekaverinsa Michael Matt nousi korkealla laskunumerolla toiseksi. 23-vuotias Michael on olympiakultaa ja maailmanmestaruuden voittaneen Mario Mattin pikkuveli, joka starttasi kisaan numerolla 26.

- Olen supertyytyväinen, etenkin eilisen jälkeen. Korviini koski niin paljon, etten ole koskaan aikaisemmin kokenut mitään vastaavaa. Tämä oli mahtava päivä, mutta yksi puuttui, Hirscher sanoi Yle Urheilun haastattelussa ja viittasi viime kauden ykköspujottelijaan, Norjan Henrik Kristofferseniin, joka jäi Leviltä pois, koska kiistelee Norjan hiihtoliiton kanssa sponsorisopimuksesta.

Itävallalla oli mahdollisuus ottaa jopa kolmoisvoitto, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Marco Schwarz laski radalta ulos. Sen sijaan palkintokorokkeelle nousi yksi kisan yllättäjiin kuulunut Manfred Mölgg, jonka toisen kierroksen lasku oli juuri sopivan rohkea. 34-vuotias italialainen on edellisen kerran laskenut palkintokorokkeelle vuonna 2014. Mölgg kertoikin toteuttaneensa kisassa siskonsa Manuelan (lauantaina 13:s) neuvoa: laske kovaa tai lähde kotiin.

Levin maailmancupin voittajille on jo muutamana vuotena annettu oma lahjaporo. Kaksi vuotta sitten Hirscher antoi porolleen nimeksi isänsä mukaan Ferdinand, ja hänen tämän vuoden voittoporonsa saa nimen Leo.

LEVI, MIESTEN PUJOTTELU

1. Marcel Hirscher     AUT    1.44,67

2. Michael Matt        AUT    +  1,30

3. Manfred Mölgg       ITA    +  1,31

4. Felix Neureuther    GER    +  1,41

5. Manuel Feller       AUT    +  1,48

6. Dave Ryding         GBR    +  1,57

Mattias Hargin      SWE    +  1,57

8. Luca Aerni          SUI    +  1,63

Fritz Dopfer        GER    +  1,63

10. Jonathan Nordbotten NOR    +  1,68


36. **Joonas Räsänen **

39. Jens Henttinen

47. Samu Torsti

Victor Malmström, Eemeli Pirinen ja Juho Handolin keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella.