1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. alppihiihto

Suomalaismiehet yllättivät Palanderin: ”Pelkäsin, että turpaan tulee niin, että tukka pölisee”

Kalle Palander oli positiivisesti yllättynyt suomalaismiesten esityksistä Levin maailmancupissa. Naisten suoritukset olivat hänen mielestään odotettuja.

Kalle Palander Kuva: AOP

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander oli tyytyväinen Suomen miesten joukkueen tekemiseen Levin maailmancupissa. Joonas Räsänen jäi toisen kierroksen paikasta ja maailmancupin pisteistä ainoastaan 0,19 sekuntia ja Jens Henttinenkin oli lähellä toiselle kierrokselle pääsyä. Naisten puolella kaksi pääsi maaliin, mutta toinen kierros jäi kauaksi.

- Naisten puolella tulos oli aika odotettu, ei mitään ihmeellistä. Miesten tekeminen oli paljon positiivisempaa kuin mitä ajattelin. Pelkäsin, että turpaan tulee niin, että tukka pölisee, Palander myönsi Yle Urheilun haastattelussa.

- Tämä varmaan kuulostaa vähän lässyttämiseltä, mutta kun katsoo pelkkiä sijoituksia, niin se ei kerro totuutta. Kaksi kymmenystä 30 joukkoon ja oli paljon hyviä juttuja. Kun kävin katsomassa treenilaskuja, niin en todellakaan odottanut, että jätkät vetäisivät noin kovaa ja kilpailu on hemmetin kovaa pujottelussa tällä hetkellä. Uskon, että jompikumpi näistä kavereista vetää 30 joukkoon tällä kaudella.

"Yksi kisa ei merkitse mitään"

Itävallan Marcel Hirscher on avannut kauden vakuuttavasti, sillä hän sijoittui Söldenin suurpujottelussa toiseksi ja voitti Levin pujottelukisan ylivoimaisesti.

- Hän oli yllättävänkin ylivoimainen. Ei mitään ylivoimaista laskemista, mutta silti 1,3 sekuntia eroa. Morjensta pöytään samalla tavalla kuin Mikaela Shiffrin lauantaina naisten puolella. Olihan se vähän sellainen osoitus, että pojat, menkäähän harjoittelemaan.

Ison-Britannian Dave Ryding kuudes sija, Manfred Mölggin kolmossija ja Michael Matt ensimmäinen palkintosijoitus olivat Palanderin mielestä myös mahtavia suorituksia.

- Ainakin Matt ja Mölgg kiittivät, että Henrik Kristoffersen ei ollut mukana, Palander sanoi ja viittasi viime kauden ykköspujottelijan poissaoloon. Kristoffersen riitelee tällä hetkellä Norjan hiihtoliiton kanssa sponsorisopimuksesta.

- Kyllähän realiteetit ovat, että jos hän täällä olisi ollut, niin kisasta olisi tullut tiukempi. Vaikka monet sanovat, että Henrik ei ole edes hyvässä kunnossa ja se on yksi syy, miksi hän ei halunnut tulla tänne.

Palander toivoo, että Levillä neljänneksi laskenut Saksan Felix Neureuther nousee haastamaan Hirscherin. Neureuther oli Söldenin kisassa kolmas.

- Tästä tulee varmasti tiukka kausi. Jotenkin toivon, että Felix saisi hirmudraivin päälle ja pystyisi saamaan kristallipalloon kunnon taistelua. Jos Kristoffersen tulee vielä toisesta kisasta eteenpäin mukaan, niin siinä ei yksi kisa merkkaa mitään kokonaiscupin taistelussa.