1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Verstappenin uskomaton nousu saa ylistystä – verrataan jo Schumiin ja Sennaan

Max Verstappen nousi Brasilian osakilpailun loppuvaiheessa sijalta 16 kolmanneksi.

Max Verstappen Kuva: AOP

Pitkin F1-kautta ajosuorituksillaan ihastuttanut ja vihastuttanut Max Verstappen keräsi tällä kertaa kehuja sunnuntain osakilpailusta. Verstappen teki hienoja ohituksia Brasilian GP:n viimeisillä kierroksilla ja nousi palkintokorokkeelle.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mielestä 19-vuotias Verstappen ansaitsee tulla verratuksi Michael Schumacheriin ja Ayrton Sennaan. Schumacherin legendaarisimpiin ajosuorituksiin kuuluu Barcelonan kilpailu vuodelta 1996, jolloin hän ajoi Ferrari-pestinsä ensimmäiseen voittoon rankkasateessa.

Senna puolestaan nousi vuonna 1984 Monacon sateessa lähtöruudusta 13 kilpailun kakkoseksi. Hän ehti kuroa kisaa johtaneen Alain Prostin puolen minuutin etumatkankin kiinni ja tehdä ohituksen juuri ennen kilpailun keskeyttämistä. Lopputulokset otettiin kuitenkin edelliseltä kierrokselta, joten Prost sai pitää ykkössijan ennen Sennaa.

- Tämä (Verstappenin suoritus) kuuluu ehdottomasti samaan sarjaan. Tuollaista moottoriurheilukilpailua ei näe kovin usein. Näkemämme oli jotain todella, todella erityistä, Horner ylisti ESPN:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Mercedes-pomo Toto Wolff yhtyi kollegansa kehuihin.

- Verstappen-show! Se oli uskomatonta ajamista ja mahtavaa viihdettä. Hän määrittelee fysiikan lakeja uusiksi, Wolff kommentoi.

Brasilian GP:ssä ennen Verstappenia ruutulipulle ehtivät vain Mercedeksen Lewis Hamilton ja Nico Rosberg. Rosberg johtaa MM-sarjaa 12 pisteellä ennen Hamiltonia. Kauden viimeinen kilpailu ajetaan kahden viikon päästä Abu Dhabissa.