Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Monikieliset perheet
  • Kun suoli vuotaa verta, liikunta helpottaa ultrajuoksija Michaela Lindströmin arkea
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

NHL:n on tehtävä pian päätös olympialaisista – ensi kauden otteluohjelmaa tehdään jo

IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel matkaa keskiviikkona NHL:n päämajaan kertomaan, missä neuvotteluissa KOK:n kanssa mennään.

NHL
Tuulettaako Kanada tänä keväänä jääkiekon maailmanmestaruutta?
Kanada voitti Sotshissa sekä miesten että naisten olympiakultaa jääkiekossa.Tomi Hänninen

Keskustelu NHL-pelaajien osallistumisesta vuoden 2018 talviolympialaisiin jatkuu jälleen. Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel matkustaa keskiviikkona NHL:n päämajaan New Yorkiin kertomaan tuoreimmat tietonsa neuvotteluistaan Kansainvälisen Olympiakomitean kanssa.

Tähän mennessä KOK ei ole sitoutunut hoitamaan NHL-pelaajien noin 10-15 miljoonan euron matka- ja vakuutuskustannuksia, jotka se on aiemmissa kisoissa hoitanut. NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly ei odota päätöksen tulevan tälläkään viikolla, mutta ratkaisun hetki lähestyy.

NHL suunnittelee jo ensi kauden otteluohjelmaansa. Jos NHL-pelaajat osallistuvat olympialaisiin, sarjan on pidettävä pitkä tauko helmikuussa.

- Olemme nyt jo myöhään liikkeellä. On sarjaohjelmallemme hyvin oleellista, tuleeko helmikuulle 2-3 viikon tauko vai ei. Asia pitää saada selvitettyä pikimmiten, Daly sanoi Sportsnetille.

Daly toivoi aiemmin päätöksen tulevan kalenterivuoden loppuun mennessä, muttei enää halua antaa tarkkaa aikaikkunaa lopulliselle ratkaisulle. Asiaa käsitellään todennäköisesti NHL:n hallituksen kokouksessa joulukuussa Floridassa.

Yksi Sportsnetin lähteistä antaa NHL-pelaajien osallistumiselle enää ”30 prosentin mahdollisuuden”. Syyskuussa IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi sopimuksen olevan kaukana.

Matka- ja vakuutuskustannusten lisäksi NHL:llä riittää pohdittavaa Korean kisojen suhteen muun muassa otteluiden lähetysajoissa. USA:n itärannikon ja Pyeonchangin välillä on 14 tunnin aikaero eli olympiaottelut tulevat Pohjois-Amerikassa yöllä tai varhain aamulla.

NHL-kiekkoilijat ovat osallistuneet olympialaisiin Naganon vuoden 1998 kisoista alkaen. NHL ja NHLPA palauttivat oman turnauksensa World Cupin kiekkokalenteriin täksi kaudeksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat