Petteri Koponen huippupelistään: En muista tällaista tapahtuneen

Pelaaminen tuntuu huomattavasti paremmalta kuin pari viikkoa sitten, kirjoittaa Petteri Koponen.

Kuva: AOP

Oma ja joukkueen peli kulkevat tällä hetkellä mukavasti. Ei ole kuitenkaan varaa liialliseen tyytyväisyyteen, sillä edessä on kova kolmen ottelun viikko. Sikäli edessä on hienoja pelejä, sillä keskiviikkona on Euroliigaa Ateenassa, perjantaina on toinen El Clásico ja sunnuntaina pelaamme Jamar ”Jammu” Wilsonin Estudiantesia vastaan.

Lauantaina oli hyvä peli Murciaa vastaan ja tein 23 pistettä ilman ainuttakaan ohiheittoa. Minulta kysyttiin pelin jälkeen, olenko aiemmin pystynyt samaan. Olen ennenkin pelannut pelejä joissa olen tehnyt paljon pisteitä ja pelannut pelejä ilman ohiheittoja, mutten ole kuitenkaan tainnut tehdä noin paljon pisteitä ilman ohiheittoja. En ainakaan muista sellaista tapahtuneen.

Pelaaminen tuntuu muutenkin huomattavasti paremmalta kuin pari viikkoa sitten. Jos silloin vielä tunsin itseni kentällä hitaaksi, niin nyt tilanne on mennyt huomattavasti eteenpäin. Hermotus tuntuu paremmalta, mutta en silti ole vielä täydessä iskussa. Sen huomaa etenkin silloin, jos joudun pelaamaan pitkään yhteen menoon. Pystyn kuitenkin auttamaan joukkuetta tällä hetkellä, ja se on tärkeintä.

Olemme pelanneet hyvin viime aikoina ja peräkkäisiä voittojakin on jo kuusi. Se on aika kova, kun ottaa huomioon, että meiltä puuttuu loukkaantumisten takia Juan Carlos Navarro, Pau Ribas, Victor Claver ja Joey Dorsey. Olemme siitä huolimatta pystyneet pelaamaan hyvin ja ottamaan voittoja. Se on ensiarvoisen tärkeää etenkin Euroliigassa, sillä siinä ei ole varaa hävitä ja jokainen ottelu on tärkeä lopullista sijoitusta määriteltäessä.

Meillä on työntäyteinen viikko edessä, kun ensin keskiviikkona kohtaamme Ateenassa Olympiakosin, perjantai-illalla kotona Real Madridin ja sitten sunnuntaina päivällä Estudiantesin. Siinä on paljon matkustelua ja viimeinen peli saattaa olla haaste, kun perjantaina peli loppuu myöhään ja sunnuntainen peli alkaa 12.30. Meidän pitää edetä aina vain peli kerrallaan.

Olympiakos on Ateenassa aina iso haaste ja Real Madrid on varmasti sisuuntunut edellisestä tappiosta meitä vastaan. Estudiantes on etukäteen laskettuna sellainen peli, joka meidän pitäisi voittaa, mutta he ovat pelanneet pirteästi ja heillä on paljon lahjakkaita pelaajia.

Hienoa myös, että viikon päätteeksi pääsemme pelaamaan Jammun kanssa vastakkain. Veikkaan, että katsomossa saattaa olla aika paljon suomalaisia. Muutenkin olen melkein joka pelissä nähnyt Suomen lippuja ja paitoja sekä kuullut kannustushuutoja kentälle. Täytyy lähettää kiitokset faneille. On ollut kiva nähdä ja kuulla teitä katsomossa.

Marraskuuhan on luonnollisesti myös Movember-kuukausi, jolloin miehet kasvattavat viiksiä kerätäkseen varoja eturauhassyövän tutkimuksiin. Minuakin kysyttiin mukaan ja luonnollisesti lähdin. Hiljalleen viikset alkavat myös erottua. Olen kuitenkin ollut sen verran laiska, etten ole saanut profiilia luotua - vielä, mutta suosittelen lahjoittamaan sellaiselle henkilölle, jolla on mielestäsi komeimmat viikset. Muistakaa, että jokainen lahjoitus on tärkeä.

Petteri Koponen