Suora

  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Fasel haluaa NHL-pelaajat olympialaisiin: "Me hankimme rahat"

IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel lupaa Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan hankkivan rahat NHL-pelaajien olympiakuluja varten.

NHL
Rene Fasel.
Rene Fasel.EPA

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel kertoo kanadalaisen Sportsnetin haastattelussa rohkaisevia tietoja NHL-pelaajien olympiaosallistumisen suhteen. Kansainvälinen Olympiakomitea on aiemmin kieltäytynyt maksamasta NHL-pelaajien 10-15 miljoonan euron matka- ja vakuutuskuluja.

- Me hankimme rahat tarkistamalla budjettiamme, keskiviikkona NHL:n edustajia tapaava Fasel sanoi Sportsnetille (siirryt toiseen palveluun).

KOK on viisissä edellisissä olympialaisissa maksanut NHL-pelaajien matka- ja vakuutuskulut. Faselin mukaan IIHF pystyy huolehtimaan tästä myös Pyeongchangissa.

Tämäkään ei välttämättä riitä NHL:lle ja sen pelaajayhdistykselle NHLPA:lle, jotka palauttivat oman turnauksensa World Cupin kiekkokalenteriin tänä syksynä. NHL:n komissaari Gary Bettmanin mukaan silläkin on merkitystä, mistä rahat NHL-pelaajien kuluihin tulisivat.

- Jos olemme huolissamme jääkiekon maailmanlaajuisesta kehittämisestä ruohojuuritasolla, miksi otamme pois rahaa siitä ja käytämme sitä NHL-pelaajien olympiakuluihin? Bettmann pohti.

NHL tekee jo ensi kauden otteluohjelmaansa, joten lopullinen päätös olympialaisten suhteen lähestyy kovaa vauhtia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat