1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salibandyliigaa tänään Areenassa: Kokeeko sarjajumbo teurastuksen paikallispelissä?

Mestarisuosikki EräViikingit saa suorassa ottelulähetyksessä vastaansa hännänhuippu M-Teamin.

Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandyliiga

Yle Urheilu Areenan torstain Salibandyliigan suora ottelulähetys tulee Vantaalta, jossa yksi sarjan suurimmista mestarisuosikeista, huippuvireinen EräViikingit, kohtaa sarjajumboksi juuttuneen paikallisvastustajansa M-Teamin. Suora lähetys alkaa klo 18.24.

Viime kevään kovimman salibandyuutisen, Tapanilan Erän ja SSV:n fuusioitumisen myötä syntynyt EräViikingit on ollut heti ensimmäisenä liigasyksynään odotetun kova. Joukkue on kärsinyt 11 ottelussaan vain kaksi tappiota ja taistelee tiukasti runkosarjan kärkipaikasta.

EräViikinkien huippuhankinnat ovat koko joukkueen lailla olleet terävässä iskussa heti alkukaudesta. Maajoukkuetähdet Jani Kukkola ja Miko Kailiala mahtuvat liigan pistepörssissä kärkiviisikkoon, Kailialan tehot ovat 17+7=24, Kukkolan 12+10=22. EräViikinkien tähtien määrästä kertoo se, että joulukuun MM-kisoihin valittiin joukkueesta viisi pelaajaa (Kukkola, Kailiala, Mika Moilanen, Tero Tiitu ja Tommi Aro).

Torstain otteluun EräViikingit lähteee kuitenkin poikkeuksellisesta tilanteesta, kun sen kahdeksan ottelun mittainen voittoputki katkesi viikko sitten TPS:n vietyä pisteet Vantaan Areenalta.

- TPS-peli oli meille lähtökohdiltaan erittäin vaikea, kun moni pelaaja ja puolet valmennustiimistä oli maajoukkuetehtävissä. Meillä oli peliä ennen vain yksi yhteinen tapahtuma ja se näkyi ikävä kyllä pelissä, EräViikinkien valmentaja Tomi Rastas kertoi EräViikinkien verkkosivuilla.

"Suora säilyminen riittävän kova tavoite"

M-Team otti sille harvinaisen pisteen viime ottelustaan, kun se päätyi Kooveen kanssa 6-6-tasatulokseen. M-Teamin sarakkeessa on tältä kaudelta tuon tasapelin lisäksi vain yksi voitto, muuten joukkue on tarponut tappiosta seuraavaan. "Tiimi" pelaakin jo sarjapaikkansa puolesta.

- Ennen kauden alkua playoffit olivat selkeä tavoitteemme, mutta nyt kun kolmannes kaudesta on ollut nähdynlainen, niin sanoisin, että suora säilyminen on rehellisyyden nimissä riittävän kova tavoite, M-Teamin päävalmentaja Jarmo Härmä arvioi M-Teamin verkkosivujen haastattelussaan.

Kun EräViikingit on ollut hyökkäyspäässä liigan vaarallisin joukkue tänä syksynä, saatetaan Vantaalla nähdä torstai-iltana mitä tahansa. Maali-ilotulituksen M-Team voinee estää vain vetäytymällä kuoreensa. Maalintekokilpailuun ei kannata lähteä, sen näkee jo vertaamalla joukkueiden tehotilastoja. M-Teamin syömähammas on ollut Erä-taustainen Mikko Pasanen, joka on saalistanut tehot 8+3=11.

- Tuonkaltaisessa tilanteessa kuin M-Team on, joukkueet pyrkivät yleensä tiivistämään puolustustaan ja minimoimaan virheiden määrää. Joukkueella on myös ollut ongelmia maalivahtien suhteen, mikä varmasti entisestään puoltaa puolustuspelaamiseen panostamista. Pelinkuva torstaina on varmastikin se, että EräViikingit pitää palloa ja yrittää löytää aukkoja M-Teamin puolustuksesta. M-Team puolestaan pyrkii iskemään terävästi vastaan, EräViikinkien valmentaja Tomi Rastas ennakoi.

Siirry tästä seuraamaan EräViikingit - M-Team -ottelua (torstai 17.11. klo 18.24)