Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kontinen/Peers jyräsi kauden huipennuksen finaaliin - nelinpelilegendat kaatuivat jälleen!

Henri Kontinen ja John Peers pelaavat sunnuntaina ATP-finaaliturnauksen loppuottelussa Lontoossa.

urheilu
John Peers ja Henri Kontinen.
AOP

Henri Kontinen ja John Peers jatkavat uskomatonta voittokulkuaan nelinpelikentillä. Kaksikko eteni Lontoon ATP-finaaliturnauksen loppuotteluun voittamalla nelinpelilegendat Bob ja Mike Bryanin 7-6(7-2), 6-4.

Otteluvoitto oli Kontiselle ja Peersille jo yhdeksäs peräkkäinen ja kaikki ovat tulleet maailman ehdottomia huippupareja vastaan.

Bryanin kaksoset ovat voittaneet komealla urallaan 16 Grand Slam -turnausta. Kontinen/Peers kohtasi heidät ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten Pariisin Masters-turnauksessa ja tuloksena oli silloinkin voitto.

Suomalais-australialainen pari oli avauserässä niskan päällä ja pääsi kahdessa syöttövuorossa yrittämään murtoa, mutta Bryanit selvittivät tilanteet. Hallinnasta huolimatta erän ratkaisu siirtyi tie-breakiin, jonka Kontinen/Peers voitti selvästi 7-2.

- Meillä oli ensimmäisessä erässä muutama mahdollisuus murtaa heidän syöttönsä. Olimme heidän syöttövuoroissaan paremmin mukana kuin he meidän, ja tiebreak oli jatkumoa siihen, Kontinen sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

Toisen erän kolmannessa pelissä nähtiin ottelun ensimmäinen murto. Sen teki Kontinen/Peers, joka otti entistä tiukamman otteen voitosta. Kaksikko otti vielä toisenkin murron ja siirtyi jo 4-1 -johtoon. Sitten kuitenkin Peers menetti syöttönsä ja Kontisenkin syötössä oli vaikeuksia. Toista murtoa ei kuitenkaan enää tullut.

- Tietysti oli kiva, että saimme toisen breikin, niin tuli pikkuisen hengitysilmaa lisää. Heillä ei ollut sitten enää juuri menetettävää, ja he vetivät rennommin. Me sähläsimme vähän, mutta onneksi saimme pidettyä syöttömme, Kontinen iloitsee.

Kontinen ja Peers kohtaavat sunnuntain finaalissa kaksikon Raven Klaasen (Etelä-Afrikka) / Rajeev Ram (Yhdysvallat). Klaasen ja Ram kaatoivat välierissä britti Jamie Murrayn ja brasilialaisen Bruno Soaresin 6-1, 6-4.

- Pelasimme alkulohkossa hyvän ottelun Klaasen/Ramia vastaan, ja haemme samanlaista ottelua. Voi olla, että he muuttavat taktiikkaansa meitä vastaan jotenkin, Kontinen ennakoi jo sunnuntaita.

Suosittelemme

Tuoreimmat