Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Määttä liiteli ylivoimaiseen mestaruuteen, Ahonen pudotettiin mitaleilta

Jarkko Määttä oli ylivoimainen Rovaniemen mäkihypyn SM-kisoissa. Räntäsade vaikeutti toisen kierroksen kärkipään hyppääjien suorituksia.

mäkihyppy
Jarkko Määttä
Jarkko MäättäTomi Hänninen

Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä osoitti hallitsevansa vaikeatkin olosuhteet, kun hän hyppäsi Rovaniemen HS100-mäessä ylivoimaiseen Suomen mestaruuteen. Määtän hyppy kantoi ensimmäisellä kierroksella 92 ja toisella 93,5 metriä.

Määttä olikin ainoa kärkipään hyppääjistä, jota ei toisen kierroksen aikana alkanut räntäsade haitannut. Muun muassa ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena olleen Janne Ahosen ja kolmantena olleen Lauri Asikaisen hyppyjen pituudet putosivat 8-9 metriä.

- Sellaista perushyvää tekemistä. Ei muuta. Sain nauttia hyppäämisestä. Kokonaisuus toimii, koko paketti alkaa olla pikkuhiljaa kasassa, Määttä sanoi Yle Urheilun haastattelussa ja sanoi olevansa tyytyväinen Andreas Mitterin johdattamaan maajoukkueen uuteen valmennukseen.

- On tullut uusia treenimuotoja ja rytmitystä. Siinä on isokin kontrasti viime vuosiin. Ainakin nyt näyttää siltä, että se on toiminut.

Kolmen kärki oli pisteen sisällä ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten pienetkin epäonnistumiset näkyivät tuloksissa. Kuusamon Erä-Veikkojen Asikainen nousi toisella kierroksella hopealle, kun Lahden Hiihtoseuran Ahonen epäonnistui. Ahonen valahti toisen kierroksen 83 metrin hypyllään kokonaan mitaleilta.

Sen sijaan Lieksan Hiihtoseuran Janne Korhonen hyötyi olosuhteista, sillä hän pääsi hyppäämään ennen räntäsadetta. Korhonen leijaili ensimmäisellä hypyllään 86 metriä, mutta toisellaan peräti 94,5 metriä, ja tällä hän nousi SM-pronssille.

- Olihan tämä vähän yllätys, mutta ihan hyvä. Yritin ponnistaa ja siitä se tuli, uransa ensimmäisen aikuisten SM-mitalin napannut Korhonen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Seuraavaksi 20-vuotias kuopiolainen pääsee kokeilemaan hyppynsä kantavuutta Rukan maailmancupmäkeen.

- Ensimmäiseen maailmancupin kisaan on siistiä päästä vetämään. Vähän kaksijakoisesti olen onnistunut Rukalla, joten katsotaan, miten käy.

SM-kisojen ulkopuolelta kisaan osallistui myös japanilaisia hyppääjiä. Noriaki Kasai jakoi 89,5 ja 88,5 metrin hypyillään toisen sijan Asikaisen kanssa ja Ryoy Kobayashi oli kuudenneksi paras 85,5 ja 94 metrin hypyillään.

MÄKIHYPYN SM-KILPAILUT, HS100

1. Jarkko Määttä 260,4

2. Lauri Asikainen 236,9

3. Janne Korhonen 236,7

4. Janne Ahonen 234,9

5. Antti Aalto 232,4

6. Eetu Nousiainen 229,9

7. Kalle Heikkinen 229,2

8. Ville Larinto 228,4

9. Juho Ojala 227,7

10. Olli Muotka 225,2

Japanin Noriaki Kasai hyppäsi pisteet 236,9.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat