Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Savikurki ja Vainomaa voittivat kymppitanssin maailmanmestaruuden

Taina Savikurki ja Jaak Vainomaa kirkastivat edellisvuosien himmeämmät mitalit MM-kultaan Itävallassa.

urheilu
Taina Savikurki ja Jaak Vainomaa
Harri Antikainen

Suomen ykköstanssipari Jaak Vainomaa – Taina Savikurki onnistui parhaalla mahdollisella tavalla lauantaina kymppitanssin MM-kisoissa Itävallan Wienissä. Pari kirkasti lauantain kilpailussa viime- ja toissavuotiset MM-pronssinsa maailmanmestaruudeksi.

Kahden edellisen vuoden maailmanmestaripari, slovenialaiset Miha Vodicar ja Nadiya Bychkova eivät tanssi enää yhdessä, joten jo ennakkoon oli tiedossa että varmuudella kilpailuissa tultaisiin näkemään vallan vaihto. Vainomaan ja Savikurjen onnistuminen toi mestaruuden nyt Suomeen.

Suomalaispari oli vakiotanssien jälkeen kakkospaikalla Kyproksen parin Daniil Ulanov – Kateryna Isakovych takana, mutta latinalaistansseissa tilanne kääntyi toisin päin. Suomalaiset kiilasivat lopulta voittoon pistein 324,46, kun toiseksi tulleen Kyproksen parin pisteiksi kirjattiin 319,96 ja pari uusi näin viime vuoden hopeamitalinsa. Pronssia Viron parille Konstantin Gorodilov - Dominika Bergmannova pistein 316,43.

Lähteet: Tanssiurheiluliiton tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat