Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mestaruus Lontoossa - Kontisen ja Peersin uskomaton loppukausi kesti loppuun asti!

Henri Kontinen ja John Peers voittivat ATP-finaaliturnauksen loppuottelussa Raven Klaasenin ja Rajeev Ramin 2-6, 6-1, 10-8.

tennis
Henri Kontinen ja John Peers
Henri Kontinen ja John Peers, ATP-finaalin mestarit!AOP

Henri Kontisen ja John Peersin uskomaton loppukausi huipentui ATP-finaaliturnauksen voittoon Lontoossa. Kontinen ja Peers voittivat loppuottelussa Etelä-Afrikan Raven Klaasenin ja Yhdysvaltain Rajeev Ramin 2-6, 6-1, 10-8.

Kontinen ja Peers olivat voittaneet Klaasenin ja Ramin jo alkulohkossa. Siinä ottelussa Kontinen ei hävinnyt pistettäkään omissa syötöissään, mutta nyt Klaasen/Ram oli paljon terävämmässä iskussa. Kontinen ja Peers puolestaan eivät löytäneet aivan parasta peliään avauserässä.

Peersin ensimmäisessä syöttövuorossa Klaasen ja Ram pääsivät yrittämään murtoa ja Kontinenkin hävisi kaksi ensimmäistä pistettä omassa syötössään.

Syötöt kuitenkin pidettiin tilanteeseen 2-2 asti, mutta sitten Klaasen ja Ram mursivat Peersin syötön. Heti perään Kontinen ja Peers saivat murtopalloja Ramin syötöissä, mutta eivät niissä onnistuneet. Sitten tapahtui jotain, mitä ei ole nähty pitkään aikaan. Myös Kontinen hävisi oman syöttövuoronsa. Klaasen ja Ram veivät avauserän vahvan esityksen päätteeksi 6-2.

Toinen erä alkoi aivan eri tahtiin. Kontinen/Peers mursi Ramin syötön nollille ja siirtyi nopeasti 3-0 -johtoon. Samaan tahtiin murrettiin myös Klaasenin syöttö. Toinen erä suomalais-australialaiselle parille vakuuttavasti 6-1.

Ottelun ratkaissut super-tiebreak oli todella jännittävä. Vasta lopussa nähtiin yksi minibreikki Klaasenin syötössä. Sen jälkeen Peers syötti voiton kotiin.

Kontinen ja Peers voittivat kauden päätteeksi kymmenen ottelua peräkkäin. Kaikissa otteluissa kaatui maailman ehdottomiin huippupareihin kuuluneet vastustajat.

Kontinen voitti tällä kaudella seitsemän ATP-turnausta sekä Wimbledonin sekanelinpelin. Kaikkiaan hänellä on ATP-turnausvoittoja 13.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat