Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jarkko Nieminen: "On ilman muuta odotettavissa, että Kontinen/Peers nousee kärkeen"

Jarkko Nieminen uskoo, että suomalaisen tenniksen uusi johtotähti Henri Kontinen nousee maailmanlistan kärkipaikoille ensi vuonna.

urheilu
Henri Kontinen ja John Peers
AOP

Upean tennisuransa viime kauteen päättänyt Jarkko Nieminen iloitsi suomalaisen tenniksen uuden lipunkantajan Henri Kontisen mestaruudesta ATP-finaaliturnauksen nelinpelissä.

- Ihan mahtava juttu. Kuten etukäteenkin sanoin, ei yllätä koska tiedän hyvin Henkan taidot ja potentiaalin. Mahtavan syksyn jälkeen vielä täyspotti Lontoossa, missä kaikki parhaat olivat mukana. Suon tämän Henkalle, hän on hyvä kaveri monen vuoden takaa. On ollut hienoa seurata Henkan nousua ihan kärkeen. Olen tosi iloinen Henkan ja suomalaisen tenniksen puolesta, Nieminen sanoi Yle Urheilulle.

Kontisen ja John Peersin kausi päättyi huikeasti. Pariisin Masters-turnauksen voitto ja Lontoon ATP-finaaliturnauksen voitto, kymmenen otteluvoittoa peräkkäin, joissa kaikissa vastassa maailman huippuparit.

- On mielettömän hienoa lopettaa kausi noin. Siitä kelpaa aloittaa ensi kausi hyvistä asemista. Varmaan he nousevat Peersin kanssa kohti ykköspaikkaa kovaa vauhtia. Ei ole ihme, jos ensi kaudella ottaa sen ykköspaikankin. Marginaalit ovat kuitenkin pienet, Nieminen totesi.

- Bryanit olivat jossain vaiheessa sellaisia, että heitä oli vaikea syrjäyttää. Mutta en näe, että siellä olisi nyt yhtään paria, joka olisi parempi kuin Peers ja Kontinen. On ilman muuta ihan odotettavaa, että he nousevat kärkeen näillä esityksillä. Mutta monta hyvää paria siellä on, joten pienistä jutuista on kiinni onko sitten ykkönen, kakkonen vai kolmonen.

Kontisen pelityyli sopii Niemisenkin mukaan erinomaisesti nelinpeliin.

- Henkan peli sopii kuin nenä päähän nelinpeliin. Kaikki hänen vahvuutensa ovat vielä isompia nelinpelissä. Hän tykkää pelata lyhyitä pisteitä, hänellä on luonnollinen eteenpäin vievä pelityyli. Todella hyvä syöttö ja verkkopeli, ne ovat jo monta vuotta olleet maailman parasta luokkaa. Hän on ennenkin pystynyt palauttamaan hyvin, mutta tämän vuoden aikana palautuksiin on tullut lisää tasaisuutta. Nyt hänellä on pari, jonka kanssa pystyy voittamaan kaikki parhaat. Hän myös nauttii tiukoista tilanteista, Nieminen listasi Kontisen vahvuuksia.

Kontisen syöttö osoittautui jällen Lontoossa erittäin tehokkaaksi. Mikä siitä tekee niin hyvän?

- Yksinkertaisesti ykkönen ja kakkonen ovat riittävän kovia ja tarkkoja. Hän pystyy vaihtelemaan syöttöä ja syöttämään kaikkiin kulmiin ja vaihtelemaan kierteitä. Hän pystyy ottamaan kakkossyötälläkin riskejä. Monipuolinen syöttö, Nieminen totesi.

Suosittelemme

Tuoreimmat