1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Räikkönen tietää, miten altavastaajan asemasta noustaan mestariksi - ”Se joka voittaa mestaruuden, ansaitsee sen”

Kimi Räikkönen nousi altavastaajan asemasta mestariksi vuonna 2007. Nyt Lewis Hamilton yrittää toistaa Räikkösen tempun Abu Dhabissa.

Kimi Räikkönen. Kuva: AOP

Formula ykkösten maailmanmestaruus ratkeaa viikonloppuna kauden päätösosakilpailussa Abu Dhabissa. Mestaruuden kohtalon ratkovat Mercedes-kuskit Nico Rosberg ja Lewis Hamilton. Rosberg johtaa Hamiltonia 12 pisteellä, joten voittokaan ei riitä Hamiltonille mestaruuteen, jos Rosberg sijoittuu kolmen joukkoon.

Ferrarin Kimi Räikkönen tietää, miltä tuntuu nousta altavastaajan asemasta mestariksi kauden viimeisessä osakilpailussa. Räikkönen nousi seitsemän pisteen takaa mestariksi vuonna 2007, kun Hamilton epäonnistui kauden päätöskisassa.

- Sunnuntaina selviää, miten käy, Räikkönen kommentoi Planet F1 –nettisivuston mukaan. 

- Minulla ei ollut mitään hävittävää, kun olin tuossa tilanteessa. Lähdin kilpailuun ihan normaalisti. Yritin vain tehdä maksimisuorituksen. Yritimme voittaa. Meillä oli onnea mukana, kaikki palaset loksahtivat paikoilleen, Räikkönen kertasi vuoden 2007 tapahtumia.

Räikkösen mukaan altavastaajan ei kannata alkaa rakentamaan mitään erityistä taktiikkaa.

- Mielestäni ei ole mitään järkeä tehdä mitään normaalista poikkeavaa. Aina sitä yrittää kilpailussa tehdä maksimisuorituksen, Räikkönen totesi.

- Sitä ei tiedä, mitä sunnuntaina tapahtuu, mutta se joka voittaa mestaruuden, ansaitsee sen, Räikkönen päätti.