Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Olympiakomitean uusi puheenjohtaja ehdotti 2026 talvikisoja Suomeen: Halusi avata vain keskustelun, liikaa muttia vielä matkassa

Lauantaina Olympiakomitean johtoon valittu Timo Ritakallio kertoo, että vuoden 2026 talviolympialaiset eivät ole hallituksen keskeisin tavoite. Suunnitelmissa on keskittyä huippu-urheilun tilaan ja liikunnan lisäämiseen Suomessa.

urheilu
TimoRitakallio
AOP

Suomalaiset liikkumaan ja huippu-urheilu nousuun, kuuluvat Suomen olympiakomitean juuri hyväksytyn suunnitelmat tavoitteet.

Uuden puheenjohtajan Timo Ritakallion mukaan nämä ovat kaksi keskeisintä asiaa. Esimerkiksi Ritakallion aiempi ehdotus hakea vuoden 2026 talviolympiakisoja ei ole hallituksen ykkösprioriteetti.

– Olen ehdottanut, että asiasta käytäisiin keskustelua. Siihen liittyy vielä monta muttaa, ennen kuin voidaan edes tarkistaa, voisiko pyrkimystä edistää, Ritallio totesi.

Suomen menestys Rion olympiakisoissa jäi ennätyksellisen laihaksi. Ritakallion mukaan huippu-urheilun suunta on oikea, mutta tuloksia joudutaan vielä odottamaan. Avainasemassa on yhteistyö lajien välillä.

– Hyödynnetään sitä kokonaisvaltaisesti ja huolehditaan siitä, että parhailla ja lahjaikkaimmilla urheilijoilla on hyvät valmennusolosuhteet, valmennus ja mahdollisuus kilpailla sekä harjoitella täysipainoisesti.

Urheilijoiden toimeentulo-ongelma on Ritakallion mielestä tärkeä kysymys.

– Sekin on asia, joka pitää pohtia ja käydä tarkasti läpi.

Olympiakomitean rahankäyttö on herättänyt kritiikkiä. Uusi puheenjohtaja haluaakin toimia mahdollisimman "vastuullisesti ja läpinäkyvästi". Toinen kiistelty asia on ollut huippu-urheilun muutosryhmä. Ritakallion mukaan tästä ei kuitenkaan pidä kantaa huolta.

– Ensimmäisiä asioita on katsoa, että meillä on oikeanlainen organisaatio. Meillä on siellä nytkin hyviä ihmisiä.

Ritakallio suhtautuu avoimin mielin myös kahden melko erilaisen järjestön, Olympiakomitean ja Valon yhdistämiseen.

– Yhdistymisiin liittyy aina haasteita. Kyse on vain muutosjohtamisesta.

Puheenjohtaja uskoo, että hallitus selviytyy tehtävästä hyvin. Hän kehuu valittua hallitusta sen monipuolisesta osaamisesta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat