Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Olympiakomitean urheilijavaliokunta aloitti toimintansa

Olympiakomitean urheilijavaliokunta huolehtii siitä, että huipulle tähtäävät urheilijat saavat riittävästi tukea.

Muu urheilu
Valo-talo länsi-Pasilassa.
Henrietta Hassinen / Yle

Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokunta on aloittanut toimintansa uudella kokoonpanolla. Valiokunnan puheenjohtajana toimii jääkiekon kaksinkertainen olympiapronssimitalisti Emma Terho ja varapuheenjohtajana kumparelaskun olympiahopeamitalisti Mikko Ronkainen.

Muut valiokunnan jäsenet ovat Jarkko Ala-Huikku, Antti Kempas, Anu Nieminen, Tapio Nirkko, Hanna-Maria Seppälä, Laura Lepistö, Tanja Poutiainen, Minna Kauppi, Panu Autio ja Toni Piispanen.

- Meillä on motivoitunut kokoonpano, joka edustaa laajasti eri lajeja. Tärkein tehtävämme on olla edistämässä sitä, että urheilijana oleminen Suomessa olisi hyvä valinta ja huipulle tähtääville olisi olemassa riittävästi tukea, Emma Terho linjaa Olympiakomitean tiedotteessa.

Urheilijavaliokunta toimii edustusurheilijoiden ja Olympiakomitean välisenä yhdyssiteenä ja urheilijoiden edunvalvojana. Valiokunta päättää muun muassa urheilijajäsenten valinnasta Olympiakomitean hallitukseen. Uuden Olympiakomitean hallituksessa urheilijoita edustavat moukarinheiton Euroopan mestari Olli-Pekka Karjalainen ja purjehduksen maailmanmestari Sari Multala.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat