1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Haaveri harjoituksissa: suomalaislautailijan käsi poikki

Suomen lumilautamaajoukkueeseen kuuluva Ella Suitiala joutuu huilaamaan ainakin kuukauden käsivamman takia.

Ella Suitiala (arkistokuva) Kuva: Antti Koskinen / Lumilautaliitto

Koreassa FIS:n maailmancupin big air -kisan harjoituksissa kätensä loukannut Ella Suitiala on sivussa kisoista ainakin kuukauden, tiedottaa Suomen Lumilautaliitto. Suitialan vasemmasta kädestään meni värttinäluu poikki.

- Kaaduin suoran testihypyn, ja käsi meni poikki. Värttinäluuhun tuli siisti murtuma, reponointi (sijoilleen asettaminen) onnistui Koreassa ja Suomessa vaihdettiin vain pienempi kipsi lastan tilalle, Suitiala kertoo liiton tiedotteessa.

27-vuotiaan Suitialan käsi on kipsissä neljä viikkoa, jonka jälkeen alkaa kuntoutus. Freestylen päävalmentajan Antti Koskisen mukaan onnettomuus oli monen epäonnisen sattuman summa:

- Se oli testihyppy, ja oltiin siinä odoteltu jo aika pitkään. Hyppyrin nokka oli varjossa. Näytti lähtevän suhteellisen tasapainoisessa asennossa, mutta vauhtia oli ehkä vähän liikaa. Oli tuulinen päivä, ja siinä näytti tuulenpuuska tulevan, kun yhtäkkiä alkoi ilmassa kääntyä taaksepäin. Ella yritti kääntyä backside 180:seen, mutta tuli takakantille alas ja siitä kaatui, Koskinen kommentoi tiedotteessa.

Big airin maailmancup jatkuu tällä viikolla Mönchengladbachissa Saksassa. Kisaan osallistuvat suomalaisista Roope Tonteri, Kalle Järvilehto, Ville Paumola, Kristiina Nisula ja Henna Ikola.