1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

HJK luottaa Lehkosuohon – ensi kauden valmennustiimi julki

Mika Lehkosuon lisäksi valmennustiimissä jatkavat José Riveiro, Toni Koskela ja Ville Wallén.

Kuva: Tomi Hänninen

Helsingin Jalkapalloklubi on nimittänyt ensi kauden valmennusjohtonsa. Päävalmentaja Mika Lehkosuo on saanut seurajohdon tuen ja jatkaa tehtävässään sopimuksen mukaisesti.

- Kuten Alex Ferguson on osuvasti sanonut, aina pitää rakentaa ensisijaisesti seuraa eikä vain yhtä joukkuetta kerrallaan. Olemme tehneet perusteellisen prosessin ja analysoineet faktoja ja vaihtoehtoja seuran tavoitteisiin nähden, minkä työn perusteella seuran normaalin prosessin mukaisesti tehtiin yksimielinen päätös, toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi HJK:n nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Lehkosuo on valmentanut HJK:ta kaksi ja puoli vuotta. Lehkosuon ensimmäisellä kaudella helsinkiläisjoukkue juhli tuplamestaruutta ja pääsi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Kaksi viimeisintä kautta ovat kuitenkin jättäneet HJK:n ilman mestaruuksia.

- En tietenkään ole ollut viime kausiin tyytyväinen, mutta pitää vain tehdä paremmin ja lisää töitä asioiden muuttamiseksi. HJK on tukenut minua koko pestini ajan ja nyt tässäkin tilanteessa yhteistyö on toiminut hyvin töiden suorittamiseksi laadukkaasti ja tehdyn muutossuunnitelman mukaisesti, Lehkosuo sanoi.

Loppukaudesta Klubin valmennusryhmään liittynyt José Riveiro jatkaa niin ikään seurassa. Hän korvaa vakituisen apuvalmentajan roolissa Vesa Vasaran. Muut valmennusjohdon jäsenet ovat Toni Koskela ja maalivahtivalmentaja Ville Wallén.