1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tonteri voittoon big airin maailmancupissa

Roope Tonteri voitti big airin maailmancupin osakilpailun Saksassa.

Urheilu
Roope Tonteri juhlii voittoa palkintokorokkeella.
Roope Tonteri juhlii voittoa (Arkistokuva) palkintokorokkeella.Oliver Kraus.

Roope Tonteri on voittanut big airin maailmancupin osakilpailun Saksassa Mönchengladbachissa. Toiseksi kisassa laski sveitsiläinen Jonas Boesiger ja kolmanneksi Iso-Britannian Billy Morgan. Muut suomalaiset putosivat finaalista.

Kovatasoisessa finaalissa Tonteri hyppäsi ensimmäisellä kierroksella caballerial 1260 ja keräsi pisteet 89,50, joilla hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena. Kun toisella kierroksella hän keräsi backside 1440:stä pisteet 96,50, ei kukaan laskija enää päässyt hänen ohitseen. Yhteispisteet 186,00 riittivät voittoon, eikä kolmannen kierroksen kaatuminen vaikuttanut asetelmiin.

Tonteri oli päivään ja suoritukseensa varsin tyytyväinen, vaikkakin viimeisen kierroksen kaatuminen hieman harmitti:

- Ihan hyvin menee, sain tehtyä omat temput. Taaskaan en vetänyt treeneissä mitään, eli se on vissiin ihan hyvä taktiikka. Aamulla lähdettiin siitä, että ensin päästään finaaliin, sitten otetaan maapaikkojen kannalta olympialaisia varten tämä homma, lasketaan hyvin ja saadaan suht hyvä sijoitus, että saadaan maapaikkoja ja kisapaikkoja seuraaviin kisoihin - ja se nyt ainakin täyttyi.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote