1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Dataa, appeja ja pelejä – Helsingin SMASHissa esiteltiin huomisen urheiluteknologiaa

Urheiluviikonloppu vieraili harrastamiseen, kilpaurheiluun ja valmennukseen liittyviä teknisiä innovaatioita esitelleessä SMASH Startup-tapahtumassa Helsingissä.

Urheiluviikonloppu: SMASH - innovatiiviseen urheiluteknologian Startup-tapahtuma
Urheiluviikonloppu: SMASH - innovatiiviseen urheiluteknologian Startup-tapahtuma

Huipputeknologia ja urheilijan suorituksista suoraan kerätty data ovat urheilussa jo osin nykypäivää, mutta ehdottomasti tulevaisuutta. Startup- ja innovatiivisuustapahtuma SLUSHin yhteydessä järjestetty urheiluteknologiaan keskittyvä SMASH keräsi Helsinkiin niin alan kehittäjät kuin urheilijat.

- Sanoisin, että meillä on enemmän voimaa ja valtaa kuin suurvaltajohtajilla vielä muutama vuosikymmen sitten. Syynä on se, että saamme ja tiedämme kuinka saada vastauksia kysymyksiin, lohkaisi tapahtumassa puhunut USA:n olympiakomitean teknologia- ja innovaatiojohtaja Mounir Zok.

- Salaisuus piilee siinä kuinka hyödynnämme teknologiaa. Oleellista on luoda oikea ympäristö urheilijan ja valmentajan vuoropuhelulle.

Tapahtumassa esiteltiin esimerkiksi potkunyrkkeilijän potkujen nopeudesta ja tekniikasta dataa keräävä sovellus. Toisaalla näytteillä oli samantyyppinen, hiihtäjän monoon asetettava pikkumittari, joka keräsi dataa niin hiihto-olosuhteista kuin suksen kunnosta.

Toisaalta tulevaisuuden urheiluteknologia voi myös opastaa vasta-alkajia urheilun pariin tai auttaa kuntoilussa erilaisten pelien avulla. Katso Ylen Urheiluviikonlopun vierailu SMASHissa artikkelin kuvaa klikkaamalla.