Hyppää sisältöön

Arabimiljonääri pelastamassa Volkswagenin rallin MM-sarjassa: "Teen parhaani säilyttääkseni tiimin sarjassa"

Volkswagen on jatkamassa yksityistallina rallin MM-sarjassa myös tulevalla kaudella.

Sebastien Ogier ajoi rallin maailmanmestariksi Volkswagenilla. Kuva: AOP

Volkswagenin rallitoiminta jatkunee rallin MM-sarjassa ensi kaudella. Pelastaja on löytymässä rallin MM-sarjan vakiokasvosta ja merkin osaomistajasta.

Kun vain kuukausi on eletty Volkswagenin tyrmäävästä vetäytymispäätöksestä, ollaan saksalaismerkin jatkoa rallin MM-sarjassa puuhaamassa yksityisvoimin jatkettavaksi.

Tiimi ajoi viime viikolla kahden päivän lumitestin Borgafjällissä, Ruotsissa, kokeillen keskeneräiseksi jääneitä asioita. Testikuljettajana toimi rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, joka on ollut tiimin apuna jo vuodesta 2014.

Volkswagenin tiedetään haikailevan yhä MM-sarjan erikoiskokeilla pysymistä. Vahvistus asiaan saatiin Motorsport.comin haastattelussa, jossa Volkswagenin hallitukseen kuuluva Frank Welsch myönsi asian.

- Tutkimme tilannetta. Jatko vaatisi yksityistiimin, joka ottaisi haltuunsa kilpailutoiminnan, Welsch sanoi.

Nyt tuollainen tukija on tiimille varmistumassa.

Lontoon olympialaisissa pronssia skeet-ammunnassa saavuttanut Nasser Al-Attiyah on myös pitkän linjan rallikuljettaja, joka on kilpaillut MM-sarjassa vuodesta 2004 Qatarin valtion tuella.

WRC2 -luokan maailmanmestaruuden Al-Attiyah voitti vuosina 2014 ja 2015.

Al-Attiyah, 45, on useasti ilmaissut halukkuutensa ajaa rallia nimenomaan Volkswagenilla, ja kun tämä ei ole onnistunut, on mies pitänyt taukoa kuluvan vuoden MM-sarjasta. Al-Attiyah on mukana kotimaansa Qatar Holding -yhtiössä, joka omistaa 17 prosenttia VW Groupista.

Sananvaltaa siis löytyy, joten ehkäpä monipuolinen urheilusankari vihdoin saa tahtonsa läpi, ja pitää samalla myös suosikkimerkkinsä sarjassa mukana.

Myöhään maanantai-iltana Yle Urheilun tavoittama Al-Attiyah myönsi asiassa olevan perää.

- Teen kaikkeni, jotta saan pidettyä tiimin mukana sarjassa, mies kertoi.

Tiimi saattaa olla yksi vaihtoehto, jota myös maailmanmestari Sebastien Ogier tähyilee tulevaksi työpaikakseen. Al-Attiyah ei tietoa myönnä, eikä kiellä, mutta myhäilee myöntävästi ehdotukselle.