Ei mahtunut enää maajoukkueeseen – olympiamitalisti vaihtoi kansalaisuutta

Jan Hudec voitti Sotshin olympiakisoissa pronssia Kanadalle. Vuoden 2018 olympiakisoissa hän saattaa edustaa synnyinmaataan Tshekkiä.

Jan Hudec Kuva: AOP

Jan Hudec toi Kanadalle ensimmäisen alppihiihdon olympiamitalin 20 vuoteen, kun hän sijoittui Sotshin olympialaisissa kolmanneksi supersuurpujottelussa. Tämän lisäksi 35-vuotias laskija on voittanut hopeaa vuoden 2007 MM-kisojen syöksyssä sekä kaksi maailmancupin osakilpailua – kaikki Kanadan väreissä.

Viime aikoina Hudec on kärsinyt polvivammoista ja starttasi viime talvenakin ainoastaan yhteen maailmancupin osakilpailuun. Hudecia ei enää valittu Kanadan maajoukkueeseen, ja tämän takia hän pyysi saada edustaa jatkossa synnyinmaataan Tshekkiä. Hudec on syntynyt Sumperkissä, mutta muuttanut Kanadaan viisivuotiaana.

Tshekin olympiakomitea kertoi keskiviikkona, että se on saanut Kansainväliseltä olympiakomitealta suostumuksen Hudecin vaihdokseen. Näin ollen Hudec voi edustaa seuraavissa olympialaisissa, Pyeongchangissa, Tshekkiä, jos hänet valitaan joukkueeseen.

Lähde: AP

Korjaus klo 15.49: Vaihdettu otsikon aikamuotoa.