Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Kunnianhimoinen tavoite etenee - jokaiselle lapselle harrastus koulupäivän yhteyteen

Olympiakomitean koordinoiman Lasten Liikkeen tavoitteena on tukea olemassa olevaa toimintaa sekä laajentaa sitä. Tavoitteena Lasten Liikkeessä seuraavan kolmen vuoden aikana on tukea 500 kerhoa, saada mukaan 10 000 lasta ja lisätä liikettä 700 000 tunnilla.

kuntoliikunta
Kuvitus lasten liikunta: kaikki lajit
Yle Uutisgrafiikka

Koulujen liikuntakerhotoiminta saa merkittävän tuen, kun suomalaisyritykset mahdollistavat yhdessä Lasten Liike -nimellä kulkevan valtakunnallisen toiminnan seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Pilotointi sai aikaan erinomaisia tuloksia eri paikkakunnilla.

Toimintamallin vakiinnuttamiseen tulevat mukaan Fazerin lisäksi Reima ja Omo. Tavoitteena on suunnata alakoulujen iltapäivätoimintaan seuraavien kolmen vuoden aikana vähintään miljoona euroa.

Vuoden 2017 alussa toimintansa aloittava uusi Olympiakomitea toimii laajasti lasten liikkeen lisääjänä yhdessä päiväkotien, koulujen, lajiliittojen ja seurojen kanssa. Yhteistyö liittyy suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteiseen menestyssuunnitelmaan, jonka yhtenä tavoitteena on luoda liikunnan avulla lapselle hyvä päivä. Päivässä toteutuvat innostus, monipuolisuus ja -lajisuus, paljon liikettä ja leikkiä sekä terveelliset elämäntavat.

"Liikunnallisen elämäntavan omaksuminen erittäin tärkeää"

Lapsien yksinäiset iltapäivät ja liikkumattomuus kuormittavat lapsiperheiden arkea. Eniten tämä koskettaa alakouluikäisten lasten perheitä. Koulujen liikuntakerhotoiminta tavoittaa noin viidesosan lapsista. Lasten Liike -iltapäivien tavoitteena on tarjota monipuolista liikunnallista harrastustoimintaa mahdollisimman monelle alakouluikäisille lapselle koulupäivän yhteydessä urheiluseurojen ja muiden paikallisten toimijatahojen yhteistyöllä.

Koulun, seurojen, lajien ja muiden liikunta-alan toimijoiden sekä opetus- ja kulttuuriministeriön merkittävän tuen ansiosta iltapäivissä on jo paljon toimintaa ja hienoja innovatiivisia ratkaisuja. Olympiakomitean koordinoiman Lasten Liikkeen tavoitteena on tukea olemassa olevaa toimintaa sekä laajentaa sitä. Tavoitteena Lasten Liikkeessä seuraavan kolmen vuoden aikana on tukea 500 kerhoa, saada mukaan 10 000 lasta ja lisätä liikettä 700 000 tunnilla. Toiminnan isona päämääränä on taata jokaiselle lapselle harrastus koulupäivän yhteyteen.

- Olen kiitollinen siitä, että nyt yhteistyöhön lähteneet yritykset haluavat olla mukana lisäämässä lasten liikettä iltapäivissä. Meidän tavoitteemme on ilon ja innostuksen sytyttäminen, ja luoda mahdollisuus lapsille kokeilla monipuolisesti eri lajeja ja löytää oma harrastus. Liikunnallisen elämäntavan omaksuminen lapsuudessa ja sen ylläpitäminen on erittäin tärkeää. Yritysten lisäksi keskeiset mahdollistajat Lasten Liikkeessä ovat eri liikuntajärjestöt, lajit, seurat ja koulut. Haluamme kutsua mukaan kaikki tahot rakentamaan lapselle hyvää päivää liikunnan avulla, Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio selvitti tiedotteessa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat