Suora

 • Miesten pujottelun 2. lasku, Flachau
 • Urheilustudio 30.1.
 • Naisten yhteislähtö, Oberhof
 • Urheilustudio 30.1.
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Urheilustudio 31.1.
 • Urheiluruutu
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Urheilustudio 31.1.
 • Äidin ja mummin teränjäljissä - Emmi Peltonen on taitoluistelija kolmannessa sukupolvessa
 • Urheiluruutu

Ilves-vahti oli minuutin vaihdossa hassun sattumuksen vuoksi

Ilves-vahti Hannu Toivonen oli mies paikallaan 36 torjunnallaan, vaikka tamperelaiset saivatkin poistua ottelusta tappion kärsineenä. Toivonen joutui käymään vaihdossa erikoisen episodin takia.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Hannu Toivonen
Ilveksen maalivahdilla Hannu Toivosella oli erikoisia hetkiä Turussa. Tomi Hänninen

TURKU. TPS jatkoi voittojen tiellä jääkiekon SM-liigassa, kun se onnistui kellistämään Ilveksen niukoin lukemin 2–1. Ottelun voittomaalin iskenyt Tomi Kallio keräsi samalla 200:nnen tehopisteensä liigassa. Numerot olisivat voineet olla suuremmatkin, mutta Ilveksen maalilla pelannut Hannu Toivonen venyi 36 torjuntaan ollen yksi kamppailun hahmoista.

Lauantain liigaottelun erikoisin välikohtaus koettiin toisen erän puolivälin jälkeen. Toivonen luisteli mainoskatkon aikana kuin tuulispää suoraan Ilveksen vaihtoaitioon ja jatkoi sieltä matkaa aina pukukoppiin saakka. Alkuun vaikutti siltä, että kyse olisi ollut loukkaantumisesta.

Ennen kuin mainoskatko oli umpeutunut, olisi Toivonen ollut valmis palaamaan askiin, mutta sääntöjen mukaan Ilves joutui vaihtamaan maalivahtiaan. Näin ollen Antti Lehtonen tuurasi Toivosta maalilla tarkalleen minuutin ja sekunnin alkaen ajasta 32:30. Lehtonen ennätti torjua minuutissa yhden TPS:n laukauksen. Mitä ihmettä tilanteessa oikein tapahtui?

– Piilolinssi tipahti pois paikoiltaan, kun täällä on niin kuiva ilma. Ei mitään dramatiikkaa ja onneksi Antti otti hyvän kopin ja pääsin palaamaan nopeasti tositoimiin, Toivonen sanoi.

Tappiosta huolimatta Toivonen jakoi krediittejä omilleen hyvästä taisteluilmestä.

– Olimme pelissä mukana melkein loppuun saakka, mutta sitten luu jäi käteen. Yleisilme oli kuitenkin loistava, ja vaikka toisessa erässä olimmekin mankelissä, pystyimme pysymään mukana. Annoimme itsellemme mahdollisuuden pelata pisteistä loppuun saakka, mikä on itseluottamuksen kannalta tärkeää, kun pystymme pärjäämään sarjan kärkiporukoita vastaan, Toivonen sanoi.

Ulkoilmapelit ensi viikolla

Ensi viikolla Ilves pelaa kaksi ulkoilmaottelua, kun perjantaina ohjelmassa on paikallisottelu Tapparaa vastaan ja päivää myöhemmin HIFK:ta vastaan. Toivonen odottaa jo innolla Sorsapuistossa pelattavia kamppailuja.

– Onhan se spesiaaliviikko, kun palaamme ikäänkuin lajin juurille. Sitä on jo kovasti joukkueen sisällä odotettu. Pääsemme keskiviikkona perheiden kanssa jäälle haistelemaan tunnelmaa ja sitten torstaina menemme joukkueen kanssa jäälle, Toivonen kertoi.

Ulkoilmassa pelattavat liigaottelut ovat monella tapaa poikkeuksellisia tapahtumia verrattuna normaaleihin hallissa pelattaviin koitoksiin. Se näkyy myös niihin valmistautumisessa.

– Varmasti tulee olemaan enemmän perhosia vatsassa, mutta meidän täytyy asennoitua mahdollisimman normaalisti. Lähdemme kuitenkin nauttimaan molemmista tapahtumista, Toivonen totesi.

Kimmo Muttilainen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat