Suora

  • Urheiluruutu

Laukkanen finaalin jälkeen: "Mitaliin jäi onneksi selvästi matkaa"

Naisten sadan metrin rintauinnin MM-finaalissa neljänneksi jäänyt Jenna Laukkanen ei ollut pettynyt, vaikka mitali jäi saamatta.

uinti
Jenna Laukkanen
Jenna LaukkanenEPA

Jos Ari-Pekka Liukkonen oli lauantaina harmillisen lähellä mitalia, Jenna Laukkanen jäi sunnuntaina riittävän kauas siitä lyhyen radan MM-uinneissa.

Neljänneksi sijoittunut Laukkanen oli naisten sadan metrin rintauinnin finaalissa 0,73 sekuntia hitaampi kuin pronssille uinut Yhdysvaltojen Molly Hannis. Kun ero kasvoi niin suureksi, suomalaisuimari ei osannut olla kisan jälkeen pettynyt.

- Tosi tyytyväinen olo, pääsin takaisin omalle tasolle sen eilisen uinnin jäljiltä, ja nyt noin lähelle ennätystä. Mitaliin jäi onneksi selvästi matkaa, niin se ei harmita. Onnistuminen tämä finaali kyllä oli, ei minulla ollut mitään aikaa mielessä ennen uintia, Laukkanen sanoi Uimaliiton tiedotteessa.

Rintauinnin loppukilpailussa nähtiin historiallisesti kaksi suomalaisnaista. Silja Känsäkoski ui kuudenneksi.

- Hyvä fiilis, jaksoin hyvin loppuun asti, vaikka hapotti aika paljon. Pikkuisen sain korjattua uintiin niitä eilisiä virheitä, mutta en ihan täysin, reaktio taisi olla vielä vähän hidas, Känsäkoski totesi.

Känsäkoski ja Laukkanen uivat vierekkäisillä radoilla.

- Kyllä se varmaan vähän auttoi, en oikein muista niin tarkasti. Ei me mitään yläviitosia siinä taidettu kuitenkaan heitellä ennen starttia, en minä muistaakseni ainakaan, Känsäkoski nauroi.

Kisojen päätöspäivä edessä

Lyhyen radan MM-kisat Kanadan Windsorissa päättyvät tänään sunnuntaina. Suomalaisista altaassa ovat naisten seka- ja vapaaviestijoukkueet sekä Laukkanen ja Känsäkoski 200 metrin rintauinnissa.

- Sitä jo odotellessa, en olekaan kaksisatasta lyhyellä radalla uinut yli vuoteen, sen verran raaka matka se on, ettei ihan huvikseen sitä viitsi vetää, Laukkanen totesi.

Alkukilpailut käynnistyvät Suomen aikaa kello 16.30. Suora lähetys Yle Areenassa klo 16.25 alkaen.

Suosittelemme

Tuoreimmat