Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Naisten 10 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.

NHL-maalivahdeille uudet housut – ”Kuin olisi uimahousut jalassa”

NHL-maalivahdit ovat vihdoin saaneet testaukseen uudet housut, joilla heidän pitäisi NHL:n mukaan pelata vielä tämän kauden aikana.

urheilu
Antti Raanta.
Antti Raanta on päässyt kokeilemaan uusia maalivahtien housuja. (Arkistokuva.)AOP

*VANCOUVER. *NHL-maalivahtien varusteet ovat olleet vakiopuheenaihe liigassa jo usean vuoden ajan. Milloin patjoja on lyhennetty, milloin on valitettu rintapanssarien koosta. Muutoksia lienee luvassa enemmältikin jatkossa, mutta tämän kauden osalta muutokset rajoittuvat housuihin.

Uudet tyköistuvammat housut on nyt tehty enemmän jokaisen maalivahdin vyötärön mukaan. Maalivahdit ovat saaneet uudet housut testaukseen – kuka miltäkin valmistajalta - viime viikkoina ja suomalaisetkin ovat päässeet niitä koittamaan.

- Olen kerran kokeillut niitä. Aluksi tuntui, kun olisi laittanut slim fit- housut jalkaan, kiristi vähän joka puolelta. Toki vedin ne päälle silloin suoraan pakasta. Pitää vähän väännellä ja käännellä niitä, niin eiköhän ne mene vanhoista housuista, New York Rangersin Antti Raanta sanoo Yle Urheilulle.

Samat muutokset koskevat AHL:ää, joten myös Clevelandin Joonas Korpisalolla on kosketus uusiin housuihin.

- Tuntuu kuin olisi uimahousut jalassa, Korpisalo heitti.

- Mutta säännöt ovat sääntöjä, ei mahda mitään.

Uusissa maalivahtien housuissa koon lisäksi suurin muutos on suojuksissa. Siinä, missä vanhoissa housuissa, etu-, sisä- ja ulkoreiden suojukset olivat omina ”palasinaan”, uusissa housuissa on ainoastaan yksi, pyöreän muotoinen suojus edessä. Korpisalo sanoi, että ainakin alkuun liikkuminen oli vaikeaa.

Toisaalta tarinat halleilta kertovat maalivahtien löytäneen keinot jo uusienkin varusteiden muokkaamiseen väljemmiksi.

- Olen nyt pari kertaa niillä harjoitellut ja jotenkin tuntui, ettei niillä pystynyt yhtä hyvin liikkumaan. Mutta paha sanoa vielä mitään enempää, kun alla on ainoastaan kaksi testikertaa. Mutta eiköhän ne samalla tavalla suojaa kuin vanhatkin.

Maalivahdit ovat saaneet varusteensa testaukseen vasta viime viikkoina, joten NHL on asian kanssa vielä vaiheessa. Ajatus kuitenkin on, että maalivahdit pelaavat uusilla housuilla jo tällä kaudella.

- Sekin muutos tehdään varmasti päivän varoitusajalla, Raanta heittää hymyillen.

- Mitään hajua aikataulusta ei ole. Tiedotus asian kanssa on ollut aika heikkoa täällä päin, Korpisalo komppasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat