Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Riian ihme! Suomi salibandyn maailmanmestariksi!

Suomi juhlii salibandyn MM-kultaa! Ruotsi kaatui Riiassa pelatussa MM-finaalissa rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 4-3. Suomen juhlat alkoivat, kun Jarno Ihme torjui Ruotsin Johan Samuelssonin yrityksen.

urheilu
Suomen salibandyn MM-kultajuhlat
Maailmanmestarit 2016: Suomen salibandyjoukkue.EPA

Suomi on voittanut salibandyn maailmanmestaruuden! Suomi kaatoi Ruotsin dramaattisessa loppuottelussa, joka ratkesi vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen Suomen 4-3-voittoon.

Suomi voitti mestaruuden kolmannen kerran. Aikaisemmat mestaruudet tulivat vuosina 2008 ja 2010.

Suomi ja Ruotsi olivat 60 minuutin jälkeen 3-3-tilanteessa ja kamppailu venyi näin jatkoajalle. Jatkoaika jäi maalittomaksi. Huikea taisto ratkesi Suomen kultajuhliin rangaistuslaukauskilpailussa.

Suomen kaikki neljä pelaajaa - Tatu Väänänen, Krister Savonen, Mika Kohonen ja Miko Kailiala - onnistuivat laukauksissaan. Suomen juhlat alkoivat, kun Jarno Ihme torjui Ruotsin neljännen laukojan Johan Samuelssonin yrityksen. Ruotsin laukojista myös Henrik Stenbergin yritys epäonnistui.

Eero Kosonen torjui Suomen maalilla ottelun varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla. Rangaistuslaukauksissa Suomen valmennusjohto turvautui Kososen lisäksi Ihmeen torjuntoihin.

Ruotsi oli tehokkaana finaalin alkuhetkillä ja karkasi kymmenessä minuutissa 2-0-johtoon. Kim Nilsson iski avausmaalin ylivoimalla ajassa 7.28 ja Tobias Gustafsson vei videotarkistuksen jälkeen sinikeltaiset kahden maalin karkumatkalle (aika 10.08).

Suomen turnauksen tehopelaaja Peter Kotilainen kavensi tilanteen 1-2:een ajassa 12.05 ja Sami Johansson viimeisteli Suomen 2-2-tasoituksen (aika 14.52).

Toisessa erässä Gustafsson teki illan toisen osumansa ja Ruotsi siirtyi 3-2-johtoon ajassa 23.49. Tero Tiitu otti kaksiminuuttisen toisen erän loppupuolella, mutta suomalaiset kestivät rangaistuksen ilman takaiskuja.

Peter Kotilainen täräytti Suomen 3-3-tasoituksen, kun kamppailua oli pelattu 47.47. Suomi pääsi hakemaan ratkaisua ylivoimalla, kun ottelua oli pelaamatta seitsemän minuuttia. Suomi ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Tilanne oli 60 minuutin jälkeen yhä tasan 3-3.

Jatkoaika jäi maalittomaksi ja sähköinen finaaliottelu ratkesi vasta rangaistuslaukauskilpailussa Suomen riemukkaaseen 4-3-voittoon.

MM-FINAALI, RIIKA, LATVIA

Suomi - Ruotsi rl 4-3 (2-2,0-1,1-0)

07.28 0-1 Nilsson (Östholm) yv
10.08 0-2 Gustafssson (Eriksson)
12.05 1-2 Kotilainen (Aro)
14.52 2-2 Johansson (Salo)
23.49 2-3 Gustafsson (Samuelsson)
47.47 3-3 Kotilainen (Aro)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat