Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Backen potkut puhuttivat: ”Onhan tämä vuosi ollut fiasko”

Hans Backen pestaaminen Suomen jalkapallomaajoukkueen peräsimeen oli Jälkihien Reetta Meriläisen mukaan selvä virherekrytointi.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Jälkihiki
Jälkihiki

Yle Urheilun Aamu-tv:n Jälkihien pääaiheiksi maanantaina nousi muun muassa Hans Backen potkut. Aiheista keskustelivat Reetta Meriläinen, Tero Karhu ja Juha Kanerva.

MTV Sport uutisoi sunnuntaina, että Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe on saanut potkut. Palloliitto ei ole vielä vahvistanut potkuja. Palloliiton liittohallitus kokoontuu maanantaina ja tiedottaa ajankohtaisista asioista kokouksen jälkeen

- Tämä on erittäin odotettu ratkaisu. Onhan tämä vuosi ollut fiasko. Ei ole yhtään voittoa. Suomen pelillinen ilme on ollut erittäin heikko. On ollut taktisia epäonnistumisia. Jos et pelillisesti pärjää, niin silloin revit, raastat ja laitat kaikkesi peliin. Tätä mentaliteettia en nähnyt kovinkaan monessa matsissa. Kyllä valmentajana pitää olla sellainen kaveri, joka sytyttää joukkueen. Karhu totesi.

Kanervan näkemyksen mukaan Suomen maajoukkueen valmennus oli Backelle sivuprojekti.

- Kommunikointi, johtaminen ja sitouttaminen olivat asioita, joiden piti olla Hans Backen vahvuuksia. Osoittautui kuitenkin, että hän ei ollut niin kiinnostunut tästä projektista kuin antoi ymmärtää. Hän pysyi ja asui Ruotsissa. Hän kävi hyvin harvoin Suomessa. Hänen prioriteettinsa oli tv-asiantuntijan hommissa, missä hän on guru Ruotsissa. Suomen maajoukkue oli hänelle vain sivuprojekti. Hän ei pystynyt vakuuttamaan Suomen maajoukkueen pelaajia siitä, että hän on se, joka käärii hihat tämän projektin eteen, Kanerva näki.

Meriläinen oli samoilla linjoilla Karhun ja Kanervan kanssa.

- Kyllähän se palon ja innon puute näkyi siinä, miten pelattiin. Tätä rekrytointia ei olisi koskaan pitänyt tehdä. Tämä on selvä virherekrytointi. Nyt on tilaisuus korjata tämä virhe, Meriläinen totesi.

Jälkihiessä keskusteltiin myös salibandyn maailmanmestaruudesta ja Venäjän dopingista. Katso koko Jälkihiki klikkaamalla jutun kuvaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat