1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Palloliiton puheenjohtaja: ”Kanervan valinta ei ole taloudellinen, vaan pelillinen ratkaisu”

Pertti Alajan mukaan päätös Backen potkuista ja uudesta valmennustiimistä kypsyi viime viikolla.

Kuva: Mikko Koski/Yle

Alaja kommentoi maajoukkueen valmennuskuvioita Palloliiton verkkosivuilla julkaistulla videolla. Videolla liiton puheenjohtaja kiistää, että Markku Kanervaan olisi päädytty taloudellisista syistä.

- Markku Kanervan valinta ei ole taloudellinen, vaan pelillinen ja valmennuksellinen ratkaisu. Meillä on hyvä talous, vakaa ja vankka, joka kestää pienet vaihtelut, sanoo Alaja.

Alajan mukaan Backen asemaa pohdittiin jo Ukraina- pelin jälkeen 12. marraskuuta. Lopullinen päätös Backen potkuista ja uudesta valmennustiimistä kypsyi viime viikon aikana.

- Viikkojen harkinnan jälkeen suurin syy päätökseen oli yksi piste. Tämä on tulosurheilua ja meillä on neljästä karsintaottelusta yksi piste.

- Viimeinen pala loksahti paikoilleen sunnuntai-iltana klo 21.30 ja lopullinen päätös tehtiin vähän aikaa sitten. Meillä uutiset uutisoidaan ja informoidaan ulospäin, kun valmistelut on tehty ja paketti kasassa, puolusti Alaja samalla liiton tiedotuslinjaa valmennusasiassa.

Pitkään maajoukkuevalmennuksessa mukana ollut Kanerva ei Alajan mukaan hakenut viime vuonna avoimessa haussa päävalmentajan paikkaa. Puheenjohtajan mukaan 52- vuotias Markku Kanerva oli kuitenkin nyt ykkösehdokas päävalmentajaksi. Alaja odottaa Kanervan johdattavan Suomen EM- lopputurnaukseen vuonna 2020.

- Ollaan onnelisia,  että Kanerva tarttui tähän juttuun.  Simo Valakari, Jonatan Johansson ja Antti Niemi muodostaa hänen kanssaan uskomattoman hienon kokonaisratkaisun. Heillä on yhteensä 263 maaottelua. Se ei merkitse kaikkea, mutta se merkitsee hyvää pohjaa.