MotoGP: Mika Kallio toivoo pääsevänsä radalle villillä kortilla

Suomalaiskuski Mika Kallio toimii MotoGP-talli KTM:n testikuskina, mutta toivoo ensi kaudella ajavansa pari MM-sarjan osakilpailuakin.

Mika Kallio ajoi kaudet 2011-2015 Moto2-luokassa. Kuva: mikakallio.com

Moottoripyöräilijä Mika Kallio odottaa ajavansa villillä kortilla MotoGP-kisoja, kun KTM-talli palaa ensi kaudeksi moottoripyöräilyn kuninkuusluokkaan.

Suomalaisajaja ajoi kaudella 2009-2010 yhteensä 32 starttia MM-sarjassa, mutta siirtyi sitten Moto2-luokkaan. KTM:llä Kallio on toiminut testikuskina ja ollut mukana uusien pyörien kehitystyössä.

- On ollut hieno kokemus olla mukana kehitystyössä. Olen aina ollut kiinnostunut kilpa-ajamisen tekniseen puoleen liittyvistä asioista, Kallio kertoi AutoSportin haastattelussa.

- Mutta samalla sitä haluaisi itsekin osallistua osakilpailuihin.

Kallion mukaan KTM:llä suunnitellaankin, että Kallio osallistuisi joihinkin kauden 2017 osakilpailuihin niin sanotulla villillä kortilla.

- Toivottavasti nämä kisat toisivat minut takaisin "peliin", Kallio toivoi.

KTM:n kilpakuskeina tulevalla kaudella ajavat Bradley Smith ja Pol Espargaro. Kallion mukaan kolmen kuskin kuviossa on helppo verrata omaa tasoa vaadittuun kisanopeuteen.

- Toivottavasti pysyn kyydissä ja heidän vauhdissaan mukana. Jos siihen pystyn, uskon minulla olevan mahdollisuudet edetä pidemmällekin.