Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 18.7.

Latvalan stressi laukesi - "Iso joululahja"

Volkswagenilta työttömäksi jäänyt Jari-Matti Latvala sai ennenaikaisen joululahjan, kun Tommi Mäkisen Toyota-talli kiinnitti Latvalan tiimiinsä.

urheilu
Jari-Matti Latvala kuvassa
Jari-Matti Latvalan tie vei Toyotalle. Toyota WRC

Volkswagenin ratista Toyotalle vaihtavan rallikuljettajan Jari-Matti Latvalan loppuvuosi on kiireinen. Joulu painaa jo päälle, mutta ennen sitä Latvala haluaa saada alle mahdollisimman paljon testikilometrejä ensi kauden menopelillään.

- Olen päässyt ajamaan kahtena päivänä ja pitäisi vielä päästä ajamaan ainakin kolme päivää asfaltilla sekä yksi päivä soratestejä. Ja mahdollisesti kolme tai neljäkin päivää lumitestejä. Ennen joulua ajetaan siis käytännössä jokaisena päivänä, Latvala avasi kiireistä loppuvuottaan.

Latvala jäi yllättäen työttömäksi, kun Volkswagen ilmoitti vetäytyvänsä MM-ralleista. Nyt tulevaisuus näyttää jälleen hyvältä, kun tie vei Toyotalle.

- Tämä oli iso joululahja. Olen ollut aika stressaantunut ja epävarma jatkostani. Mutta tämä mahdollisuus oli kuin ennakkoon saatu joululahja.

Latvalalla on vielä niukasti ajokokemuksia Toyotan Yaris WRC:stä, mutta kaikki on mennyt lupaavasti.

- Auton aerodynamiikka toimii todella hyvin. Auto on hyvä jarrutuksissa ja liukkaissa olosuhteissa. Minulla on samanlainen fiilis kuin ajaessani Fordin aikoinani Fiestalla, Latvala kuvaili.

- Tärkeintä on, että auto toimii. Ja testeissä auto on toiminut hyvin. Mutta jos muistelen, miten kävi Volkswagenilla, niin kolme ensimmäistä kilpailuani meni hakiessani tuntumaa autooni, Latvala huomautti.

Latvala painottaa, että kovia tuloksia ei kannata odottaa heti tulevan vuoden avausralleissa.

- Tätä autoa päästiin ajamaan asfaltilla vasta lokakuussa. Mutta sanon näin, että tavoittelemme palkintosijoja jo ensi kaudella. Ensimmäiset kolme rallia pitää malttaa, jotta saan haettua oikean tuntuman autoon. Kauden puolessavälissä pitäisi jo pystyä ajamaan palkintosijoista, Latvala ennakoi.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kuuluu MM-sarjan legendoihin, joten Mäkistä parempia asiantuntijoita on harvassa.

- Tommi on rallin nelinkertainen maailmanmestari. Toyotalla on hyvä ryhmä insinöörejä, jotka työskentelevät tiiviisti yhdessä. Ei ole yhtä teknistä johtajaa, vaan porukka, joka työskentelee yhdessä, Latvala sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat