Lapin suurten muutosten vuosi - "Ei vielä metriäkään Yariksella"

WRC2-mestari Esapekka Lappi nousee Toyotan WRC-tallin testikuljettajaksi. Vielä on epäselvää, milloin Lappi pääsee MM-rallien starttiviivalle.

urheilu
Esapekka Lappi kuvassa
Esapekka Lappi sai WRC-sopimuksen Toyotalle.Toyota WRC

Rallin WRC2-luokan maailmanmestariksi menneellä kaudella kaasutellut Esapekka Lappi on kiinnitetty ensi kaudeksi Toyotan testikuljettajaksi. Skodalta Tommi Mäkisen tiimiin siirtyvä Lappi on tyytyväinen sopimukseensa, vaikka vielä on epäselvää, miten monta MM-rallia Lappi saa ajaa.

- Täytyy olla tyytyväinen, että sain tallipaikan viime aikojen tapahtumien jälkeen. Minulle olisi voinut käydä paljon huonomminkin. En ollut kovinkaan hyvissä tunnelmissa, kun tuli uutinen Volkswagenin lopettamisesta. Pitää olla siis tyytyväinen tähän tallipaikkaan, vaikka sitten testikuljettajana, Lappi totesi.

Lappi myöntää, että hänen tunnelmansa ovat ristiriitaiset. WRC-sopimus maistuu makealta, mutta pelkät testihommat eivät hänelle riitä.

- Tämä on minulle askel isompaan timiin ja siihen luokkaan (WRC), jossa haluan olla. Mutta tavoitteeni on päästä kisakuljettajaksi ja voittaa ralleja. En voi siinä mielessä olla täysin tyytyväinen, mutta mennään askel kerrallaan ja mennään kisoihin joskus myöhemmin, paljon valmiimpana, Lappi mietti.

WRC2-luokka vaihtuu WRC-luokkaan ja edessä on suurten muutosten vuosi.

- En oikein tiedä, mitä muutokset vaativat minulta. Vauhdit nousevat, tulee paljon opeteltavaa ja WRC:n ajotyyli on täysin erilainen. Sikäli testikuljettajan rooli sopii minulle hyvin, nyt minulla on aikaa opetella ja tulla valmiimmaksi kisoihin, Lappi sanoi.

- Tunnelmani ovat vähän samanlaiset kuin pikkupojan saadessa karkkia, Lappi myhäili Toyotan tiedotustilaisuudessa.

Lappi ei ole vielä edes aloittanut testejään Toyotalla.

- En ole vielä ajanut metriäkään Yariksella (Toyotan WRC-auto). Minulla oli sopimus Skodan kanssa eikä sopimukseni sallinut testaamista muualla. Nykyaikana ei ole niin helppoa tehdä salassa mitään, Lappi kertoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat